OTKRIĆA O VLASNIKU HARRODSA

Teške optužbe na račun preminulog milijardera: 'Silovao je kćer diplomata, držao ju je u kabini svoje jahte 36 sati'

FILE PHOTO: Mohamed Al-Fayed
Foto: Kieran Doherty/REUTERS
1/3
29.09.2024.
u 14:11

Izvori navode kako je i ovaj slučaj silovanja, koji je došao do tadašnjeg premijera Johna Majora, utjecao da on 1994. ne dobije britansku putovnicu

Visoko rangirani britanski diplomat žalio se Vladi nakon što je njegova kćer ispričala kako ju je Mohamed Al-Fayed, preminuli egipatski milijarder i vlasnik Harrodsa, silovao na jahti na jugu Francuske, u slučaju koji je isplivao nakon 35 godina. Ovaj slučaj isplivao je među brojnim drugima, a sve žrtve navode kako ih je on silovao ili seksualno napastvovao, a zbog ovog slučaja o kojem se šutjelo mu je navodno u to vrijeme bila uskraćena i britanska putovnica.

Naime, Daily Mail doznaje kako je Al-Fayed, koji je preminuo prošle godine u dobi od 94 godina, navodno zaključao mladu ženu u kabini jahte i tamo je držao 36 sati nakon silovanja. Ovaj slučaj ujedno se smatra i jednim od najgorih za koje ga se optužuje, a u sve se na koncu uplela i vlada.

Naime, on se u to vrijeme, 1989., suočavao s pitanjima vezanima uz njegovo preuzimanje Harrodsa četiri godine ranije. Njega je Ministarstvo trgovine i industrije tada opisivala kao ''nepouzdanog, neistinitog i lažova'', što mu se u konačnici stavljalo na teret kada je tražio britansko državljanstvo. Ipak, izvori navode kako je i ovaj slučaj silovanja, koji je došao do tadašnjeg premijera Johna Majora, utjecao da on 1994. ne dobije tu putovnicu.

Prošlog je tjedna isplivalo kako je Al-Fayed već ranije bio u čak 19 navrata prijavljivan policiji za silovanje, napad i trgovinu ljudima, a policija ih je zabilježila u periodu od 2005. do 2023. On ipak nikada nije bio uhićen. Sve je još više izašlo na vidjelo u BBC-evom dokumentarcu ''Al Fayed: Predator u Harrodsu'', gdje su žene ispričale kako su nakon zapošljavanja u toj tvrtki bile podložene medicinski invazivnim seksualnim testiranjima. Te su testove radila dva muška ginekologa i četiri ginekologice, a neki od njih rade i danas. 

POVEZANI ČLANCI:

- Uz bris i provjere na spolno prenosive infekcije, pregledao mi je jajnike. Nisam dobio nikakve rezultate – otišli su Al-Fayedu. Nadam se da će GMC pokrenuti istragu - ispričala je Lindsey, jedna od žrtava. 

>> VIDEO U 89. godini preminula je glumica Maggie Smith

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije