NASILJE NEZNANACA U ODORI NA STRADUNU

Teško pretučen na Thompsonovu koncertu

08.12.2008.
u 21:15

Robert Đurić (20) iz Dubrovnika brutalno je pretučen u Zlatarskoj ulici nakon završetka koncerta Marka Perkovića Thompsona održanog na Stradunu u petak navečer. Nakon koncerta Đurića su, navodno zbog sumnje da je tijekom koncerta palio baklju, u ulici zaskočile njemu nepoznate uniformirane osobe za koje pretpostavlja da su pripadnici jedne od više zaštitarskih službi koje su radile na koncertu ili čak policajci.

– Išao sam Zlatarskom ulicom nakon koncerta, a onda me iz čista mira napalo nekoliko nepoznatih osoba i izudaralo. U blizini je bilo još zaštitara i policajaca, pa su mogli vidjeti što mi se događa. Kasnije su me dva policajca upitala treba li me odvesti u bolnicu i želim li da oni prijave napadače, a jedan me upitao hoću li tužiti kolegu koji me udarao – kazao je Đurić i dodao da je odustao od tog nauma te otišao kući.

No, kad ga je sutradan počela boljeti glava, otišao je u bolnicu te mu je ustanovljen potres mozga i ozljede u predjelu prepona, a osjećao je i bolove u rebrima i leđima. Stoga je zadržan.

Zamjenik načelnika PU dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika kazao je da policija provodi istražne radnje kako bi utvrdila okolnosti Đurićeva premlaćivanja. Đurićeva obitelj najavila je da će svakako podići tužbu protiv odgovornih osoba i njihovih poslodavaca, bilo da je riječ o zaštitarima ili o policiji. (G. C.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije