Virus u Europi

Španjolski svećenik zaražen ebolom stigao u Madrid na liječenje

ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
07.08.2014.
u 14:30

Prošli je tjedan liberijska vlada uvela stroge mjere obrane od zaraze pa su tako zatvorene škole i uvedene karantene u kućama žrtava

Na ulicama Liberije leže tijela žrtava ebole koja trunu pred očima prolaznika među kojima su i brojna djeca, javlja Daily Mail. Tijela su na ulicu izbacile obitelji žrtava u očajničkom pokušaju da izbjegnu karantenu, javlja Daily Mail. Smrtonosni virus koji kod zaraženih uzrokuje krvarenje iz očiju i usta dosad je u zapadnoj Africi odnio 900 života.

Prošli je tjedan liberijska vlada uvela stroge mjere obrane od zaraze pa su tako zatvorene škole i uvedene karantene u kućama žrtava.

Ministar informacija Lewis Brown moli stanovnike Liberije da tijela ostave u kućama.

 -  Izlažete se riziku zaraze. Ostavite tijela u svojim kućama i mi ćemo ih pokupiti - kazao je Brown.

Svećenik Miguel Pajaers (75) iz Španjolske prva je osoba zaražena ebolom koja je iz Liberije prevezena vojnim avionom natrag u Madrid na liječenje.

Liječio je oboljele pacijente u bolnici u Liberiji, u Španjolsku je doletio u pratnji časne sestre koja je zadržana u karanteni na izoliranom odjelu madridske bolnice Carlos III iako nije zaražena.

>> Američki državljani zaraženi virusom ebole primili eksperimentalni lijek

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
15:19 07.08.2014.

samo cekam onog "putnika" da veli kak se radi o medijskom pritisku.... p.s. ovak se transportira u donekle ozbiljnim drzavama, a ne onaj nas kvazi lijecnik u "karanteni" kod djevojke na pantovcaku... ma nije opasno.. glupost.. ma kakvi.. p. dim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije