Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bila bačena u smeće

Tijelo djevojčice pronađeno prije 35 godina u betonu, sada otkrivena istina: Umrla u strašnim mukama

Georgia Bureau of Investigation
14.11.2023.
u 11:31

Otkriveno je da je djevojčica, koja je desetljećima bila poznata kao 'beba Jane Doe', zapravo Kenyatta Odom koju su majka i njezin partner 1988. potopili u vruću vodu, a zatim su pokušali prikriti ubojstvo

Posmrtni ostaci petogodišnjakinje pronađeni su prije gotovo 35 godina odbačeni na hrpi smeća u ruralnom području okruga Ware u Georgiji u SAD-u, a sada je otkriven identitet djevojčice koja je desetljećima bila poznata kao 'beba Jane Doe'. Radi se o Kenyatti Odom koja je umrla tijekom 1988. godine, a za ubojstvo su optuženi njezina majka i partner s kojim je živjela u to vrijeme, prenosi News4Jax.

Tijelo djevojčice pronađeno je 21. prosinca 1988. godine kada su radnici na cesti otkrili kontejner unutar starog televizijskog ormarića. Njezino tijelo bilo je umotano u deku, unutar platnene torbe obložene betonom. "Beba Jane Doe više nije bezimena, nije više nepoznata. Curica koja je bačena u smeće identificirana je i radimo na tome da počinitelje privedemo pravdi", rekao je specijalni agent istražnog ureda Georgie Jason Seacrist na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

VEZANI ČLANCI:

U optužnici je navedeno da je djevojčica živjela u kući s majkom Evelyn Odom i njezinim dečko Ulyster Sandersom u Albanyju u Georgiji te da je ondje i umrla. Odom i Sanders potopili su Kenyattu u vruću vodu i ozbiljno joj ozlijedili noge i stopala, što je uzrokovalo njezinu smrt. Zatim su se odlučili prikriti njezinu smrt tako što su tijelo djevojčice zalili u beton i stavili je u veliku televizijsku konzolu koja je bačena u šumu oko dva sata istočno od Albanyja, rekli su istražitelji. "Definitivno je ostavljena ovdje u nadi da neće biti pronađena", rekao je specijalni agent Seacrist prošle godine.

Tada je raspisana i nagrada od oko 4670 eura za informacije koje bi dovele do Kenyattinog identiteta. Mjesec dana nakon što je News4JAX objavio priču o nesretnoj djevojčici, javila se žena čiji identitet policija nije otkrila. "Čula je priču o 'bebi Jane Doe' i vjeruje da možda zna tko bi mogla biti ova djevojčica", rekao je Seacrist. "Ona je znala za jedno dijete koje je nestalo, a čija je majka rekla da je dijete otišlo živjeti s ocem. Ova osoba nikada nije vjerovala u tu priču", rekao je.

Seacrist je objasnio i da su tada počeli istraživati taj trag i koristeći DNK testiranje ustanovili su obiteljsku vezu te je dijete identificirano. Odom i Sanders optuženi su za teško ubojstvo, okrutnost prema djetetu prvog stupnja, teško nasilje u obitelji, zavjeru za prikrivanje smrti i prikrivanje smrti. Vlasti su ih istraživale još ovog ljeta, a oboje su uhićeni 9. studenog. Vjeruje se da je djevojčica umrla dva do tri mjeseca prije nego što je pronađena.

Seacrist je rekao da prvi detektivi koji su preuzeli slučaj nikada nisu zaboravili priču okrutno ubijene djevojčice te da se još uvijek nadaju odgovorima. Jedan od izvornih detektiva bio je Carl James, sada šerif okruga Ware. James i njegov partner odazvali su se pozivu za istragu smrti tog poslijepodneva 1988. godine. "Kad sam stigao, stvarno nisam bio spreman za ono što smo pronašli", rekao je James.

VIDEO Simona Mijoković otvorila dušu: 'Napravila sam tri abortusa u godinu dana, bila u LGBT vezama'

Ključne riječi

Komentara 2

ST
Startrack
10:49 27.11.2023.

Prica jest ineteresantna ali malo nema veze sa Hrvatskom i Vecernjim. Ovakvih prica se u USA pojavi stotine svaki dan. Kako bas ova da dodje u Vecernji.

BF
bf23
15:02 14.11.2023.

na sreću kod njih postoji smrtna kazna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije