PROMO

Time magazin proglasio JYSK jednom od najboljih kompanija na svijetu

JYSK
Foto: JYSK
1/2
12.09.2024.
u 12:46

Priznanje utjecajnog američkog magazina utemeljeno je na visokim ocjenama prema parametrima zadovoljstva zaposlenika, rasta prihoda i održivosti

Američki magazin Time danas je objavio listu najboljih kompanija na svijetu na koju je uvrstio i JYSK. Listu su sastavili ocjenama od 1 do 100 koje je tisuću kompanija dobilo na temelju tri parametra: zadovoljstvo zaposlenika, rast prihoda i održivost. Kompanije s najvišim ocjenama proglašene su najboljima na svijetu za 2024. godinu, a JYSK je postigao ocjenu 79,65.

„Izuzetno smo ponosni na ovo priznanje koje dolazi od Time magazina. Ono ponovno dokazuje da kompaniju razvijamo na društveno odgovoran način, s fokusom na zadovoljstvo zaposlenika, osnaživanje i osjećaj pripadnosti. Važno nam je da u JYSKu možete biti svoji dok gradite uspješnu karijeru, a priznanje Timea pokazuje nam da to radimo ispravno“, izjavio je izvršni potpredsjednik za ljudske resurse u JYSKu, Jan Verhoek.

Visoko motivirani JYSKovi zaposlenici

JYSK je do sada već dva puta proglašen jednim od najboljih svjetskih poslodavaca po izboru američkog poslovnog časopisa Forbes, nakon što je 170.000 zaposlenika u više od 50 zemalja ocijenilo svoje multinacionalne poslodavce. Na temelju ankete, formiran je popis od 700 najboljih poslodavaca na svijetu.

Interna istraživanja u JYSKu sukladna su rezultatima Timea i Forbesa. JYSKova vlastita anketa o zadovoljstvu zaposlenika provedena u siječnju 2024. pokazuje da su zaposlenici JYSKa motiviraniji, zadovoljniji i lojalniji svom radnom mjestu od prosjeka na tržištu. U anketi je sudjelovalo 97 posto zaposlenika iz trgovina, ureda i distribucijskih centara, a JYSK su ocijenili sa 75 od 100 bodova za zadovoljstvo poslom, zatim s 82 od 100 bodova za lojalnost kompaniji te s 83 od 100 bodova za JYSKove vrijednosti: stručnost, kolegijalnost i korporativni duh.

Foto: JYSK

Činjenice o priznanju Time magazina:

U procjenu su uključene kompanije koje su 2023. godine ili u najnovijoj dostupnoj financijskoj godini ostvarile prihod od najmanje 100 milijuna dolara.

  • Zadovoljstvo zaposlenika ispitano je temeljem ankete provedene na više od 170.000 sudionika iz globalnih kompanija u preko 50 zemalja.

  • Nakon što su utvrdili kompanije s iznadprosječnom razinom zadovoljstva, razmotreni su podaci iz interne baze podataka Statist o prihodima za posljednje tri godine te je procijenjen rast prihoda svake kompanije.

  • Na kraju, kompanije koje su postigle iznadprosječne rezultate u zadovoljstvu zaposlenika i rastu prihoda ocijenjene su prema brojnim ključnim pokazateljima učinka u području zaštite okoliša, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja (ESG).

Ocjene za ova tri parametra zbrojene su s jednakim postotnim udjelima kako bi se formirala konačna ocjena, s maksimalno 100 bodova. Kompanije s najvišim ocjenama Time je proglasio najboljima na svijetu za 2024. godinu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije