Istraživanje

Tipkate li i vi? Trećini Amerikanaca draže sms poruke od poziva

sms
Marko Jurinec/VLM
19.09.2011.
u 22:50

Amerikanci koji više preferiraju sms od poziva dnevno pošalju 41,5 sms poruka, dok su 2009. godine slali 21,9 poruka na dan

Volite li više primiti sms-poruku ili poziv? Amerikancima su pozivi ipak draži, no većina ipak redovito koristi i sms-ove. Naime, čak 73 posto Amerikanaca šalje sms poruke mobitelom, a njih 31 posto više voli kada ih se kontaktira sms-om nego pozivom.

Novo istraživanje koje je provedeno u Americi pokazuje kako 83 posto Amerikanaca ima mobitele, a njih 73 posto piše poruke.

U SAD-u danas korisnici sms-ova duplo više šalju poruke nego što je to bilo 2009. godine, Naime, dnevno pošalju 41,5 poruku dok je 2009. godine slali 21,9 poruka.

Aaron Smith, jedan od voditelja istraživanja koje je proveo Pew's Internet & American Life Project, vjeruje kako je slanje sms poruka popularno zato što "bilo tko s mobitelom može kontaktirati nekoga bez brige hoće li mu se ta osoba odmah javiti".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije