Nastavak napada

Tisuće Palestinaca napustilo Gazu nakon upozorenja Izraela

izrael
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.07.2014.
u 08:20

Vijeće sigurnosti UN-a u subotu je zatražilo prekid vatre i mirovne pregovore

Tisuće Palestinaca izbjeglo je iz sjevernog dijela Gaze nakon upozorenja Izraela da napuste područje kako bi izbjegli zračne napade, javlja BBC. Tijekom sedam dana napada najmanje 167 civila je poginulo, više od 1000 ih je ranjeno, a UN tvrdi da je broj izbjeglica dosegao 17.000.

Izrael je u pograničnom gradu Beit Lahiya ostavio letke u kojima poziva lokalno stanovništvo na napuste regiju do nedjelje popodne zbog novih zračnih napada.

Stanovnici grada koji ima 70.000 stanovnika dobili su upozorenje da će 'oni koji odbiju poslušnost i odmah ne napuste područje ugroziti svoje i živote svojih obitelji'.

Vijeće sigurnosti UN-a u subotu je zatražilo prekid vatre i mirovne pregovore.

>> Izraelski komandosi ulaze u Pojas Gaze

Ključne riječi

Komentara 22

GL
gladiatus61
10:07 14.07.2014.

sramota za cijeli svijet.

DG
davor.gazivoda
09:54 14.07.2014.

Koji kretenski naslov. Palestinci ne mogu napustiti Gazu je je to najveci i najbolje cuvani konc logor danasnjice. Mnogi bi je napustili nazalost i bez upozorenja jer zive vec desetljece bez struje i vode.Izraelski okupatori cist savjest telefonirajuci ljudima da napustekuce prije bombardiranja. I tako vec godinama. Sramota za ciujeli svijet a posebno za SAD koje sve to financiraju

UN
unbekant
08:41 14.07.2014.

Zasto UN,to dozvoljava,zasto se ne posalju vojne formacije i NATO na Izrael,zasto se odobrava prevelika uporaba vojne sile na Palestinu i njene gradjane,zasto svjet cuti,kad je u pitanju ovolika uporaba vojne sile i ubijanje civila na Palestinskom podrucju,zar svejt zatvara oci na ovaj istocni holokaust....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije