Rasprava i u Saboru

Tko je za, a tko protiv Linića? Predsjedništvo SDP-a o optužbama protiv Milanovića

Linić Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.06.2014.
u 08:40

O Linićevim optužbama danas će u Saboru raspravljati i Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jer je bivši ministar kazao da ga službe prate i uhode.

Predsjedništvo SDP-a sastaje se u središnjici na Iblerovu trgu u 17 sati prvi put nakon poraza koalicijske liste na Europskim izborima te teških optužbi bivšeg ministra financija i "stranačke legende" Slavka Linića protiv predsjednika stranke Zorana Milanovića.

O tim optužbama danas će u Saboru raspravljati i Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jer je bivši ministar kazao da ga službe prate i uhode. Jučer je predsjednik Ivo Josipović objavio izvješće u kojem stoji da Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) nije ni na jedan način obrađivala Linića i članove njegove obitelji.

Tko je kriv za izborni poraz

Na Europskim izborima lista Kukuriku koalicije predvođena SDP-om osvojila je 29,3 posto glasova i ostala 12 postotaka iza HDZ-ove koalicijske liste, a vladajuća stranka dobila je samo dva eurozastupnika. Očekuje se da će Predsjedništvo danas analizirati zašto je lista podbacila na izborima te HDZ-u omogućila još jednu izbornu pobjedu.

Druga tema kojom bi se Predsjedništvo moglo baviti su teške optužbe Slavka Linića protiv Zorana Milanovića. Bivši ministar je na konferenciji u Rijeci i poslije u medijima premijera prozvao da je osobne i interese svoje obitelji i prijatelja stavio ispred nacionalnih interesa, da je Milanovićev brat Krešimir "lobirao" po nekim državnim službama te da ga službe prate. Smatra kako je krajnji Milanovićev cilj njegovo uhićenje i zatvaranje.

Prva runda obračuna oko Linića

Linić, koji svoju čvrstu stranačku bazu u Rijeci gradi više od 20 godina, traži od stranačkih tijela da smijene Milanovića s mjesta predsjednika stranke i Vlade, a iznio je ocjenu i da bi najbolje rješenje za državu bili prijevremeni izbori. U javnosti su se ovih dana za izbacivanje Linića jasno izjasnili članovi Predsjedništva i SDP-ovi ministri Ranko Ostojić i Željko Jovanović, dok su protiv Zlatko Komadina i Rajko Ostojić. Milanović još nije rekao svoje mišljenje.

Druga runda i vjerojatno događaj koji će odlučiti Linićevu sudbinu u SDP-u bit će subotnji sastanak Glavnog odbora stranke gdje će o bivšem ministru raspravljati 103 člana tog stranačkog tijela. Dnevni red za sjednicu Glavnog odbora dogovorit će se danas na sjednici Predsjedništva.

>>Tri SDP-ova ministra, tri različita stava o Linićevu isključenju!

>>Sve će ih ispitati: I Linića i Krešu Milanovića i Sinišu Petrovića...

>>Josipović: SOA nije pratila Linića ni njegovu obitelj!

>>Komadina: Glasat ću protiv izbacivanja Linića iz SDP-a

>>Ranko Ostojić: Linić ne treba više biti član SDP-a

Komentara 22

GI
gismund
09:38 04.06.2014.

uvjeren sam da linić nije na pamet pričao da ga prate, raspituju se o njemu kod poznanika i slično. druga stvar je što to nitko neće posvjedočiti dok je partija na vlasti, ali kad izgube parlamentarne izbore očekujem da će naglo mnogi dobiti dar govora

DU
Deleted user
09:03 04.06.2014.

Bilo kako bilo, ali Linić Slavek je tzv. premijeru Milanović Zokiju na svojoj "presici" u Rijeci zabio takvu kajlu da će siroti Zoki najvjerojatnije morati "odzokati", pogotovo sad kad se u igru uključio DORH. S time u svezi prisjetimo se slučaja Sanader dr. Iveka. Kad je na mig Kosor Jace u "posao" uskočio Bajić Mladko, to je značilo početak Sanaderova političkoga i građanskog kraja. 'Oć'mo kaz'ti, Cvitan Dinkec iz Sanaderova slučaja ima jasan presedan za daljnje postupanje s našim jadnim Zokijem. Premda mu ne bih htio biti u koži, ipak ga prepuštam njegovoj nezavidnoj sudbini jer Hrvatska je zaslužila kudikamo boljega predsjednika Vlade. Dosta smo u svakom pogledu unazađeni pod vladavinom toga punjena purana i njegove šupljoglave ekipe.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:25 04.06.2014.

Njihov poraz je puka realnost... Na parlamentarnim ih čeka totalni debakl...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije