sve plaćaju iz svog džepa

Tko ne trči na sjednicu, trčat će na terenu: Sabor pokreće reprezentaciju, traže se zastupnici za košarku, nogomet i – kotlovinu

Zagreb: Tradicionalna nogometna utakmica povodom obilježavanja obljetnice HDZ-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
25.09.2024.
u 11:48

Sve bi, naglasio je inicijator Miletić, plaćali zastupnici iz svog džepa, a ne iz proračuna Sabora i na teret građana. "Mislim da svi od 3500 eura plaće imamo za odvojiti za dresove i troškove puta", dodao je.

Saborski Odbor za obitelj, mlade i sport jednoglasno je u srijedu prihvatilo inicijativu Mostovog zastupnika i potpredsjednika tog tijela Marina Miletića za osnivanjem sportske reprezentacije Hrvatskog sabora s ciljem, pojasnio je Miletić, promocije sporta i zdravog života. "Pet godina sam u Saboru, nikada nismo imali nijedan sportski susret, a kažu mi kolege da ih je u nekim prošlim sazivima bilo, tako da ne izmišljam ja sad s ovime toplu vodu", kazao je Miletić. 

Za košarkašku i nogometnu reprezentaciju Sabora već ima zainteresiranih, istaknuo je dodavši kako je moguće, ako se skupi dovoljno zastupnika, osnovati i druge reprezentacije. "Ne treba za sudjelovanje biti sportaš, bitno je da promoviramo sport i zdrav način života, da pokažemo zajedništvo i pomognemo u fokus javnosti staviti humanitarne akcije", rekao je. 

Sve bi, naglasio je, plaćali zastupnici iz svog džepa, a ne iz proračuna Sabora i na teret građana. "Mislim da svi od 3500 eura plaće imamo za odvojiti za dresove i troškove puta", dodao je. 

I oporbeni i vladajući članovi Odbora su jednoglasno podržali inicijativu. O njoj će izvijestiti Tajništvo Sabora, a Odbor će razraditi daljnje korake i aktivnosti, najavljeno je. "Ideja je za pohvalu, možda na taj način potaknemo nekoga da se krene, barem rekreativno, baviti sportom", poručila je Anamarija Blažević (HDZ), koja se, otkrila je, bavi kuglanjem.  Zbog sjednica Sabora treninge mora propuštati, dodala je, a predsjednica Odbora Vesna Vučemilović se našalila kako bi se zastupnici, s obzirom na to da sada zasjedaju u vojarni, mogli pridružiti vojnicima na vježbama. 

VEZANI ČLANCI:

HDZ-ov Ivan Dabo odmah se ponudio da Grad Novalja, na čijem je čelu, bude i sponzor reprezentacije. Njegov stranački kolega Zoran Gregurović također je pohvalio inicijativu, ali reprezentaciji Sabora će se pridružiti ako se osnuje ona za kuhanje kotlovine, rekao je kroz smijeh. "Pozdravljam ovu ideju, mi smo na sjeveru Hrvatske imali ekipu načelnica i načelnika koja je igrala nogomet", kazala je SDP-ova Anita Curiš Krok.

FOTO Vikendaško naselje kod Batine potpuno poplavljeno: Područje odsječeno, a vodostaj Dunava i dalje raste

Zagreb: Tradicionalna nogometna utakmica povodom obilježavanja obljetnice HDZ-a
1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije