To više nije film: Jedna tehnološka greška 'ruši' svijet

20.07.2024. u 08:33

O rješenjima velikih tehnoloških kompanija ovise aerodromski sustavi, energetske mreže, komunikacije, mediji

Komentara 2

PA
PavelHršak
23:12 21.07.2024.

"EU donijela direktivu" ... u tome nije ništa loše, reda mora biti. Problem, je da kada se dogodila greška, ljudska ili software-ovska, nije bilo moguće ili se nije znalo kako sve te zavisne sisteme ovladati i upravljati, nazovimo to, ručno. Svi smo već pred više godina doživjeli, da nam u banci kažu: Ne možemo Vas poslužiti, jer je sistem "pao". Kada ih pitate zašto to ne provedu ručno, gledaju Vas kao bedaka. Ovaj puta je to imalo mnogo veće tj. globalne razmjere. Pripremimo se na dalji takav slučaj, ali shvatimo da smo svi tomu doprinijeli svojom ovisnošću o moderna pomagala. .

EJ
ejStef
11:12 20.07.2024.

To su filmovi koje ćemo u budućnosti sve više gledati. Prvo je EU donijela direktivu, a onda Hrvatska (i ostale zemlje) zakon koji obavezuje tvrtke da koriste takve sustave "zaštite"... Na to dodajte zakone i uredbe po kojima se sve više zapošljava po ključu, ne po sposobnostima i znanju. Kako itko može očekivati da će to dobro funkcionirati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije