ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK

Tomašević: Neprihvatljivo da svi liječnici na Sv. Duhu imaju priziv savjesti

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević posjetio raseljene osobe iz Ukrajine smještene u Gradu mladih
Josip Regovic/PIXSELL
08.05.2022.
u 11:30

U slučaju većeg broja liječnika s prizivom savjesti, svaka bolnica ima ugovor o obavljanju prekida trudnoće na zahtjev s izvanbolničkim ginekologom ili u funkcionalnoj integraciji s drugom bolnicom.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je danas situaciju vezanu za priziv savjesti u jedinoj bolnici pod nadležnosti grada - Svetom Duhu.

"Meni je neprihvatljivo da apsolutno svi liječnici na ginekologiji i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti i očekujem da se to riješi. Naravno, to se može riješiti na različite načine, ali želim i da se svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće mogu obaviti u najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu, a to je Sveti Duh", rekao je Tomašević, a prenosi HRT.

VIDEO: Slovenski liječnik o prekidu trudnoće: Iz Hrvatske imamo 10 slučajeva godišnje. Postupak ide jako brzo

Od 359 ginekologa u Hrvatskoj, 164 ih obavlja pobačaje na zahtjev pacijentice dok se 195 priziva na savjest. U slučaju većeg broja liječnika s prizivom savjesti, svaka bolnica ima ugovor o obavljanju prekida trudnoće na zahtjev s izvanbolničkim ginekologom ili u funkcionalnoj integraciji s drugom bolnicom. Više o tome, možete pročitati OVDJE.

Komentara 102

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:56 08.05.2022.

Znači, sad je diplomirani aktivist i gradonačelnik kantograda stručnjak i za medicinu? Jer, upravo kako su nama non-epidemilozima govorili da se nemamo pravo miješati u nešto o čemu pojma nemamo, po čemu je ovaj lik stručan?

SP
Spezzi
12:09 08.05.2022.

Svi koji moraliziraju i osuđuju ginekologe zbog priziva savjesti, nek oni prije svega sami krenu ubijati djecu pa će vidjeti koliko je to zlo.

Avatar 4monkeys
4monkeys
12:07 08.05.2022.

Ma savjest je općenito neprihvatljiva. Ona je u suprotnosti s ljevičarskom doktrinom da nema Boga i nema duše. Samo je partija vječna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije