VREMENSKA PROGNOZA

Toplinski val završava, a stižu pljuskovi s grmljavinom. Izdana upozorenja: 'Budite na oprezu'

Kaštel Stari: Olujno nevrijeme tijekom noći zahvatilo šire splitsko područje
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
04.09.2024.
u 07:44

Zbog izraženih pljuskova s grmljavinom, za gospićku i riječku regiju izdano je žuto upozorenje

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno te i dalje vruće. Mjestimice će biti umjerene naoblake, lokalno i pljuskova praćenih grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj, gdje mogu biti i jače izraženi. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu poslijepodne do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 30 do 35°C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Zbog izraženih pljuskova s grmljavinom, za gospićku i riječku regiju izdano je žuto upozorenje u kojem stoji: "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom."

Također, upozorenje je izdano za riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog toplinskog vala. "Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", istaknuo je DHMZ. U nadolazećim danima bit će manje toplo pa više neće, nakon duljeg perioda, biti izdana ni upozorenja zbog vrućina. 

"Dugotrajne vrućine uskoro prestaju. Na kopnu će biti promjenjivije, uz mogućnost i jačih pljuskova, osobito s četvrtka na petak, najprije na sjeverozapadu. Prolazno će puhati umjeren južni vjetar. U subotu većinom sunčano i stabilnije. I na Jadranu nestabilno, osobito uz jugo u četvrtak i petak. Najviše kiše, pa i u obliku jačih pljuskova praćenih grmljavinom, bit će na sjevernom dijelu već u četvrtak, a moguće na jugu u petak. U subotu pretežno suho i sunčano, mnogima vrlo ugodno", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

 

GALERIJA Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni
Kaštel Stari: Olujno nevrijeme tijekom noći zahvatilo šire splitsko područje
1/13

Komentara 1

HR
hrza
10:37 04.09.2024.

Tu bajku slušamo već mjesec dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije