REPORTAŽA

Tragedija jednog Hrvata ujedinila je Makedonce, Albance i Gorance. Zato se moram vratiti u Skopje

19.04.2022.
u 18:26

Makedonija je lijepa zemlja, daleka i pomalo mistična. Tužan je razlog zbog kojeg je Večernjakov novinar bio tamo i sve lijepo viđeno ne može nadmašiti činjenicu da je naš mladić, hrvatski rukometaš Denis Tot, u Skopju izgubio život. Napadnut od troje nasilnika i desetak kukavica koje mu nisu htjele pomoći ili barem pozvati hitnu pomoć na vrijeme, 27-godišnji Hrvat izgubio je život. Pod dojmom te tragedije teško je bilo odlučiti se “reportažno“ obići Skopje, ali i u ono malo vremena između istraživanja razloga smrti hrvatskog rukometaša ispred ilegalne diskoteke i zataškavanja slučaja, uspjeli smo vidjeti Skopje. Barem onaj dio koji se ističe nevjerojatnim razlikama. Razlike su to u kulturi i običajima, imovinske, vjerske, nacionalne i sve druge razlike vidljive golim okom, a i bez posebne analize gledanjem dokumentaraca i čitanjem Wikipedije, vidljive su i u razgovoru s taksistima, konobarima, vjernicima, policajcima, s osobljem hotela, pa i turistima…

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:27 19.04.2022.

neka se kao društvo svi zajedno ujedine i zapitaju, može ih sve sram biti.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?