BROD JE VAN FUNKCIJE

Trajekt Oliver ostao bez oba motora, pluta u Korčulanskom kanalu

Split: Prva službena plovidba novog Jadrolinijinog trajekta Oliver
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
25.07.2024.
u 15:43

Putnici s trajekta u Velu Luku su se trebali iskrcati još u 13.30 sati

Trajekt Oliver, koji trenutno pluta u Korčulanskom kanalu, ostao je bez oba motora, doznaje Dalmacija Danas. Brod je, kako saznaju, potpuno van funkcije. Oliver je bio na plovidbi prema Veloj Luci, a kako su potvrdili iz Jadrolinije ranije, u pitanju je tehnički kvar. Oliver trenutno pluta nakon što je drugi put za vrijeme iste plovidbe došlo do kvara. Putnici s trajekta u Velu Luku su se trebali iskrcati još u 13.30 sati. 

Inače, ovo je prvo ljeto kako Oliver plovi iz Splita prema Veloj Luci. Jadrolnija je ove godine kupila trajekt star 27 godina za 12 milijuna eura bez PDV-a i potrošila dodatnih 2,7 milijuna eura na remont. Brod je plovio u Grčkoj i zvao se Hermes, a Jadrolonija ga je nazvala Oliver, te plovi na liniji Split – Vela Luka – Ubli. Zaplovio je 20. svibnja ove godine nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar MarkoHR
MarkoHR
23:49 25.07.2024.

Tradicija neće biti iznevjerena, iskoristit će se zamjenski trajekt, a ovaj ide na popravak. Kvarovi se događaju, tehnika se kvari

Avatar Urban Fox
Urban Fox
17:16 25.07.2024.

Dobro je kad pluta, kad te jadrolinijine stare kante počnu tonuti on da bu vraga, kakva firma takvi i brodovi, glavno je da se bankovni računi pune

Avatar Burviles
Burviles
18:55 25.07.2024.

ove je najbolje otplutat u Sredozemlje da se ne vrate,kaj nije dosta njihovog pijančevanja kakti u spomen Olivera !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije