Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokirali su rivu

Pobuna na dalmatinskom otoku: Mještani spriječili pristajanje trajekta, morao je otići

Otok Kaprije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/10
19.06.2024.
u 11:31

Najavljen je nastavak blokade luke, no bit će ozbiljnih posljedica ako se novo pristanište uopće ne bude koristilo

Mještani Kaprija spriječili su jučer pristajanje trajekta na novoj rivi završenoj prije godinu dana. Oni novo pristanište ne smatraju završenim sve dok se ne obnovi i pristupna cesta, a riječ je o projektu koji je financiran europskim novcem. Prosvjednici su blokirali rivu i na kopnu i s mora te su prekinuli trajektnu liniju 532 koja je od jučer trebala pristajati na novi gat.

"Naš gradonačelnik je nama obećao da će se napraviti pristupni putevi u isto vrijeme kad dođe riva. Međutim - ništa od toga nema", kazao je za HRT muškarac iz Kaprija. 

Mještani, koji su prije gradnje pisali peticije i poslije počeli s okupljanjima, tvrde da je milijunski projekt propala investicija dok se ne uredi pristupna cesta.

VEZANI ČLANCI:

"Što je ovo? Ovdje treba biti policija, treba biti lučka uprava. Mislim, ometanje prometa. Ja se moram iskrcati, ali podržavam otočane u potpunosti. I ne želim da ta nova riva stupi u funkciju", komentirala je jedna žena. Trajekt uopće nije pristao na njihovu otoku pa su se putnici iskrcali na Žirju. 

Najavljen je nastavak blokade luke, no bit će ozbiljnih posljedica ako se novo pristanište uopće ne bude koristilo. "Nažalost, u tom slučaju će Lučka uprava biti obvezna vratiti sva dodijeljena bespovratna sredstva. To je tih 3,2 milijuna eura, odnosno 24 milijuna kuna, koliko smo potpisali ugovor", otkrila je za HRT Jadranka Fržop, ravnateljica Županijske lučke uprave.

 

GALERIJA Prosvjed mještana Kaprija ispred gradske uprave u Šibeniku zbog novog brodskog trajektnog pristaništa
Otok Kaprije
1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije