Pismo vladajućima

"Tražimo hitno službeno stajalište o neprihvatljivosti presude"

vladimir šišljagić
Davor Javorović/PIXSELL
19.04.2011.
u 16:45

– Žrtve koje je hrvatski narod podnio u Domovinskom ratu daju mu pravo da se suprotstavi kvalifikacijama koje krivotvore i niječu karakter njegove obrane, piše u pismu.

Od najviših institucija državne vlasti tražimo žurno, odlučno, beskompromisno i jasno službeno stajalište o neprihvatljivosti političke presude Haaškog suda – piše u jednoglasnom zaključku o zahtjevu za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa, hrvatskih generala te istine o Domovinskom ratu vijećnika Skupštine Osječko-baranjske županije koji je danas poslan predsjedniku Republike, premijerki i predsjedniku Sabora.

– Stanovništvo ove županije svjedočilo je o brutalnom nasrtaju višestruko vojno nadmoćnije agresorske okupatorske srpske sile na civilno stanovništvo hrvatskih gradova, svakodnevnom granatiranju koje je odnijelo tisuće nevinih ljudskih života i prouzročilo ogromnu materijalnu štetu, okrutnosti u pokušaju etničkog preoblikovanja velikog dijela Hrvatske u srpsku paradržavu metodama protjerivanja i genocida.

Žrtve koje je hrvatski narod podnio u Domovinskom ratu daju mu pravo da se suprotstavi kvalifikacijama koje krivotvore i niječu karakter njegove obrane, a žrtvu pretvara u agresora – piše između ostalog u zaključku.

Komentara 4

SL
slavonac42
18:15 19.04.2011.

Čestitam gos.Šišljagiću koji se bori da ne budemo izjednačeni sa agresorom koji je avijacijom i topništvom razarao Osijek,baranju i posavinu to nesmijemo nikada zaboraviti šta nam je činila jugočetnička banda dali su onu suci naklonjeni Srbima jer se gamad proširila po cijeloj kugli zemaljskoj i uvjek samo blati Hrvatsku.Moramo se podsjetiti da se povjest opet vrača iz davne kraljevske vladavine kada je u Beogradskoj skupštini ubijena brača Radiči.Srbi nikada ne mogu zaboraviti šta su im Turci napravili vladavinom od 5 stolječa pa se osvečiju Hrvatskoj i oče veliku Srbiju a ono je kontra postaje sve manja i manja.

OB
-obrisani-
20:24 19.04.2011.

Nema frke ba, imamo mi pravDU, koja će sve to fiškalski da uredi, vuk sit, koze na broju, rvacka u qurzu

TH
thekurcula
00:01 20.04.2011.

Da hrvatska napiše nekakav zvaničan državni papir na kojem će pisati da se ne slaže sa presudama!? Kakvi su ovo cirkuzanti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije