Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svaki 17. zaposleni je stranac

Treba li Hrvatskoj aktivnija useljenička politika? Istražili smo što najveće političke stranke misle o tome

16.10.2022.
u 20:30

Plenkovićeva Vlada pripremila je teren za pojačan dolazak stranaca ukidanjem kvota za radne dozvole, a sve ostalo učinili su poslodavci, kojima su agencije dovele radnike iz Filipina, Indije, Nepala... kad se već prazni bazen nekadašnjeg jugoslavenskog prostora. Kako bi mogla izgledati ozbiljnija useljenička politika, primjer su Ukrajinci, koje su Hrvatska i ostatak Europe dočekali raširenih ruku te im nude plaćen smještaj, sređivanje papirologije po ubrzanom postupku, radne dozvole i osnovne servisne informacije o životu u Hrvatskoj na materinskom, ukrajinskom jeziku. Jesmo li se spremni s istim takvim entuzijazmom obraćati strancima na arapskom, turskom, albanskom ili nepalskom?

Komentara 35

DQ
Dq
20:39 16.10.2022.

Trebaju nam bolji uvjeti za ostanak i rad u vlastitoj domovini , a sve drugo kaj budu ozakonili je veleizdaja nacionalnih interesa.

KI
kiselovrhnje
21:03 16.10.2022.

Tko se vidio zafrkavat sa uredivanjem drzave, pravosuda, poticanjem investicijske klime kad je najlakse uvest nekog iz Indije, Filipina i Bangladesa na minimalac, a svoje dijete uhljebit u kakvu stranku ili lijepo dogovorit poslove sa drzavom kao svi ostali "ugledni poduzetnici". Oni preostali imaju izbor Njemacka, Austrija, Irska i ostale uredene drzave.

DU
Deleted user
21:12 16.10.2022.

Sve ide po planu. Treba izmiješati stanovništvo i zatrti nacionalne identitete. Kada istjerate Hrvate van a naselite strance, onda nitko neće postavljati pitanja što se događa sa bogatsvima i resursima ove divne zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?