PROMO

Treći broj priloga Trag prirode

Trag prirode
Trag prirode
PR
Autor
PR članak
13.06.2013.
u 16:53

U novom broju pročitajte što se događa s Medvednicom, zagrebačkom gorom na kojoj su obitavali medvjedi, a do početka 20. stoljeća i ris, vuk, divokoza i tetrijeb.

U nedjelju 16. lipnja uz Večernji list pročitajte treći broj Traga prirode, priloga o lovu, ribolovu, planinarenju i uživanju u prirodi. U novom broju pročitajte što se događa s Medvednicom, zagrebačkom gorom na kojoj su obitavali medvjedi, a do početka 20. stoljeća i ris, vuk, divokoza i tetrijeb. Priča kaže da je zadnjeg tetrijeba 1914. godine odstrijelio neki grof, a kod Stubice je 1883. ubijen posljednji ris.

Dolazi vrijeme godišnjih odmora i mnogi će na odmor sa svojim psima. Kako olakšati putovanja svojim ljubimcima, što se smije, a što ne napraviti uoči i za vrijeme putovanja osobnim automobilima, donosimo u novom broju Traga prirode.

Predstavljamo Biokovo, planinu koja se uzdiže iznad Makarskog primorja, a čije je područje 1981. godine proglašeno parkom prirode. Na Biokovu ima i muflona koje predstavljamo u novom broju.

Lijepi hobi je i slatkovodni ribolov, pogotovo moderni šaranski ribolov gdje je najvažnije ulov fotografirati i zatim ga vratiti u vodu. Ove i ostale priče, pročitajte u nedjelju 16. lipnja u Tragu prirode.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?