venecija pod vodom

Trg sv. Marka pliva u moru, ali turistima ne smeta što su mokri

poplava u veneciji (1)
Reuters
01.11.2012.
u 18:25

Obilne kiše podigle su u utorak razinu vode na čak 140 cm, a talijanski mediji prenose kako centralni trg Sv. Marka pliva ispod 60 centimetara morske vode. U nekim dijelovima grada ne zna se gdje završava ulica, a gdje počinje kanal

Aqua Alta ili u slobodnom prijevodu "visoka voda" normalna je pojava u Veneciji, no more se ovog puta izlilo na ulice Serenissime potapljajući čak 58 posto površine grada.

Obilne kiše podigle su u utorak razinu vode na čak 140 cm iznad razine mora, a talijanski mediji prenose kako centralni trg Sv. Marka pliva ispod 60 centimetara morske vode. Ipak, to nije spriječilo turiste da sjednu na terasu jednog od kafića i popiju jednu od najskupljih kava na svijetu.

U nekim dijelovima grada gotovo je nemoguće otkriti gdje završava ulica, a gdje počinje kanal.

Iako učestale poplave koje dolaze bez iznimke s kišom zadaju glavobolje lokalnom stanovništvu kojeg je ionako u Veneciji sve manje, putnici namjernici ovu pojavu koriste za gacanje po poplavljenim ulicama i drugačiji doživljaj grada u laguni.

Posljednji potop Venecija je doživjela za Božić prije dvije godine kada se voda digla na razinu od 144 centimetra.

>>U Rijeci na ulicama plivaju ribe i to preko pješačkog prijelaza!

Ključne riječi

Komentara 2

IP
info_punkt
16:24 02.11.2012.

ne smeta ni meni što su turisti mokri...

NE
Nepokolebljiv
20:00 02.11.2012.

Boze mili kojeg li razuma!? Nije voda porasla 140 cm radi kise nego niskog atmosferskog tlaka, i djelovanja vjetra koji je nagurao more u cijelo Jadransko mora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije