Potraga za počiniteljima

Opreza nikada dosta: Kupovinom i prodajom na internetskim oglasnicima izgubili značajan iznos novca

haker
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
28.03.2023.
u 09:30

U dva incidenta osobe su ostale bez novaca na bankovnim računima nakon pokušaja kupovine, odnosno prodaje stvari preko interneta. Ženskoj osobi (32) je nestalo 1.950 eura, a 17-godišnjaku 6.700 eura. Policija traga za počiniteljima

Policija intenzivno traga za nepoznatim počinitelja koji su povezani sa dva različita slučaja nestajanja novca s bankovnih računa nakon pokušaja kupovine, odnosno prodaje stvari putem interneta. U jednom je slučaju nepoznati počinitelj 26. ožujka stupio u kontakt s 32-godišnjakinjom zbog kupovine punjača za mobitel preko Internet oglasnika. Nepoznata osoba je dostavila link lažne stranice dostavne službe u koju je 32-godišnjakinja upisala svoje osobne podatke, podatke kartice tekućeg računa, kao i CVV broj nakon čega je s njihovog bankovnog računa umjesto uplate ukupno podignuto oko 1.950 eura.

U drugom je incidentu sedamdesetogodišnjak 25. ožujka dogovorio kupovinu električnog tricikla preko Internet oglasnika s nepoznatom osobom kojoj je dostavio podatke s bankovnih  računa zbog uplate te mu je u dva navrata s bankovnih računa ukupno podignuto oko 6.700 eura.

VIDEO: Od petka velika promjena za vozače automobila, za motocikliste sve po starom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije