PRIJETILI JOJ

Trgovanje ljudima u Zagrebu: Oduzeli joj dokumente i prisilno podvodili 31-godišnjakinju

Policija
Foto: Goran Stanzi/Pixsell/Ilustracija
19.04.2020.
u 14:03

Jučer su osumnjičeni predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu

Zagrebačka policija završila je istragu nad 45-godišnjakom i 39-godišnjakinjom zbog sumnje u trgovanje ljudima i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Sumnja se da su osumnjičeni od početka veljače do 14. travnja 2020. godine prisilno podvodili 31-godišnjakinju, prijetili joj i oduzeli joj osobne dokumenate, mobitel i novčana sredstava za život, a sve s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi iskorištavanjem oštećene kroz seksualnu eksploataciju odnosno kroz njeno podvođenje.

- Osumnjičeni su, sumnja se, na internetu objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga muškarcima za novac, a s kojima je oštećena i imala spolne odnose na raznim adresama. Na taj način oštećena je od početka veljače 2020. do 14. travnja 2020. godine pružila spolne usluge muškarcima svakoga dana, a sav novac dobiven od pružanja spolnih usluga osumnjičeni su zadržavali za sebe. U petak 17. travnja 2020. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su pretragu osumnjičenih, kao i pretragu doma i drugih prostorija na adresi njihova prebivališta na području Zagreba, kojom prilikom su pronašli ukupno 481 grama marihuane pakirane u više manjih plastičnih omota - priopćeno je iz zagrebačke policije.


 
Jučer su osumnjičeni predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima.
Ključne riječi

Komentara 1

BO
bolnaistina
16:50 19.04.2020.

Sada njih u zatvor, da budu curice drugim zatvorenicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije