NAJJAČI 3.5 PO RICHTERU

Već šesto podrhtavanje zabilježeno na Pelješcu: 'Već mi je puna kapa potresa, drma od jučer'

EMSC
15.08.2024.
u 15:06

Tlo na Pelješcu nastavilo se tresti i iza podneva. Četvrti u nizu seizmolozi su zabilježili u 11.01 sati, i to magnitude 3.3 po Richteru, dok je peti s istom magnitudom zabilježen u 12.35 sati

Seizmološka služba Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) izvijestila je jutros o dva slaba i jednom umjerenom potresu s epicentrom na Pelješcu. Sva tri potresa, od kojih je najjači bio magnitude 3.5 po Richteru, dogodila su se u razmaku od svega 20-ak minuta, a tlo se u još dva navrata nastavilo tresti i nakon podneva.

Do prvog je, izvještavaju seizmolozi, došlo oko 5.15 sati, a bio je magnitude 2.2 po Richteru. Nešto slabiji, 2.1 po Richteru, uslijedio je 6 minuta nakon, a oba su bila intenziteta II stupnja EMS. Potres koji se dogodio u 5 sati i 33 minute bio je magnitude 3.5 prema Richteru, procijenjenog intenziteta IV stupnja EMS, javljaju seizmolozi. 

Tlo na Pelješcu nastavilo se tresti i iza podneva. Četvrti u nizu seizmolozi su zabilježili u 11.01 sati, i to magnitude 3.3 po Richteru, dok je peti s istom magnitudom zabilježen u 12.35 sati. Iako seizmolozi PMF-a nisu objavili službeno, EMSC navodi kako je oko 13.20 sati došlo i do šestog potresa na Pelješcu s magnitudom od 2.4 po Richteru. 

''Stalno trese'', pisali su korisnici na EMSC-u. ''Kratko traju, ali su jaki'', dodaju drugi. ''Već mi je puna kapa potresa, drma od jučer''. 

Uz to, kod Ludbrega su jutros, u 5,44 sati seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili slab potres s magnitudom 2.4 prema Richteru, izvijestili su iz Seizmološke službe RH. Inače, i EMSC je dojavio kako je jutros došlo do potresa, ali u unutrašnjosti Dalmacije, nedaleko od Makarske. Do potresa je također došlo oko 5.15 sati te je bio magnitude 2.3 po Richteru, no taj potres još nije potvrdila hrvatska Seizmološka služba. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Luksuzna "ruska jahta" Royal Romance na prisilnom vezu u ratnoj luci Lora

Komentara 3

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
15:54 15.08.2024.

A i Etna grunula. Aj bar nešto zanimljivo u ovoj truloj sezoni.

PA
padobranac
14:57 15.08.2024.

Samo da Pelješki most izdrži!!!

Avatar CUBE
CUBE
10:59 15.08.2024.

Živo me zanima kako će ove podvodne požare gasit Kanaderi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije