Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA

Trideseta obljetnica 7. gardijske brigade Puma: Prosječna dob bila je 21 godinu

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić
1/2
23.12.2022.
u 15:09

Vi pripadnici Puma svoj slavni ratni put trajno ste zapečatili na Kninskoj tvrđavi, mjesto na kojem je obilježena kruna svih naših bitaka iako je i iza tog čina vaš ratni put nastavljen u oslobađajućim operacijama u Bosni i Hercegovini – rekao je Medved.

Zapamtite da je Hrvatska na prvom mjestu, da branite Hrvatsku, njezinu teritorijalnu cjelovitost i neovisnost, njezin ustavni poredak i da to dolazi uvijek prvo, i da to mora biti orijentacijska točka – poručio je predsjednik Zoran Milanović vojnicima na obilježavanju 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu

Rekao im je i da "vode računa da su hrvatski vojnici i vojnikinje, da brane hrvatski Ustav". Brigada je osnovana 23. prosinca 1992. godine odlukom predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga dr. Franje Tuđmana. Kroz nju je prošlo oko 4500 pripadnika, 91 je poginuo, a jedan se vodi kao nestali. Oslobodili su 748 četvornih kilometara teritorija u Hrvatskoj i BiH.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio je da je put Puma put viteštva i časti hrvatskog vojnika na ponos hrvatskog naroda i domovine.

- Vi pripadnici Puma svoj slavni ratni put trajno ste zapečatili na Kninskoj tvrđavi, mjesto na kojem je obilježena kruna svih naših bitaka iako je i iza tog čina vaš ratni put nastavljen u oslobađajućim operacijama u Bosni i Hercegovini – rekao je Medved.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je da je prosječna dob 4500 pripadnika bila 21 godinu. - Svijet je danas poprilično nestabilan i nesiguran, pa šaljem veliki pozdrav pripadnicima Puma na Kosovu, gdje i dan danas vode brigu o svjetskom miru – dodao je Stričak.

VIDEO: Čačić: Plenković će meni procjenjivati ljagu? Takvih sam se nagledao i još ću

 

Ključne riječi

Komentara 1

ME
Megistys
20:33 23.12.2022.

Na ovoj obljetnici je bio ministar Medved, a gdje je ministra Banožić i što je uopće tamo radio ovaj jadni Milanović?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije