UBRZO UHIĆENI

Trojica Hrvata provalila Njemici u stan: Ukrali novac i torbice, u potrazi korišten helikopter

German police at scene at hostage situation at Karlsruhe pharmacy
Foto: Tilman Blasshofer/Reuters, ilustracija
17.04.2023.
u 08:42

Krim policija osigurala je mjesto događaja, a policijski istražitelji pronašli su alate pomoću kojih su vjerojatno razbijena balkonska vrata

Trojica Hrvata koji su počinili provalnu krađu u njemačkom Essenu uhićena su i privedena u policijsku postaju, izvještava tamošnja policija. U priopćenju je navedeno da su provalli u stan u stambenoj zgradi u mjestu Bedingrade 13. travnja. Dvojica su odmah uhićena, dok je treći uhićen nakon potrage u kojoj je sudjelovao i helikopter.

Policija je dojavu o pokušaju provale dobila u četvrtak oko 22 sata. Kada su došli na mjesto događaja, osumnjičenici su bili u stanu, a pretpostavlja se da su ušli kroz balkonska vrata, prenosi Fenix magazin. Više policijskih patrola okružilo je zgradu čekajući da provalnici izađu. Kada su prešli cestu, policajci su iskoristili priliku i uhitili muškarce, koji su pobjegli svaki u drugom smjeru.

- 19-godišnjak hrvatske nacionalnosti pri pokušaju bijega odbacio je torbu. No, policajci su ga nakon kratkog vremena sustigli i uhitili. Policajci su i drugog osumnjičenika, 29-godišnjeg Hrvata, spriječili u bijegu, te ga vezali - navodi se. Treći osumnjičeni bacio je ruksak i nastavio bježati.

- U potrazi za posljednjim bjeguncem pomogao je i policijski helikopter. Korištenjem profesionalne termovizijske tehnologije pronađena je osoba na Bergheimer Straße koja se skrivala ispod prikolice. Na licu mjesta uhićen 19-godišnjak iz Gelsenkirchena (također Hrvat) - javili su iz policije. 

Krim policija osigurala je mjesto događaja, a policijski istražitelji pronašli su alate pomoću kojih su vjerojatno razbijena balkonska vrata. Vlasnici stana (48) vraćeni su nakit i torbice pronađeni u ruksacima počinitelja.

Dvojica uhićenih muškaraca nemaju stalno prebivalište u Njemačkoj, dodaje se u priopćenju. Svi osumnjičenici na zahtjev državnog odvjetništva u Essenu izvedeni su pred suca za prekršaje.

VIDEO Autobus u Splitu krenuo sam od sebe? Očevid u tijeku, srećom nema ozljeđenih

 

Ključne riječi

Komentara 6

FR
frane19
13:05 17.04.2023.

Jesu li Hrvati ili samo imaju hrvatske papire?

FR
franjo
12:05 17.04.2023.

Napišite imena .

5S
505.scrtom
09:07 17.04.2023.

ne kužim, zar im nije lakše prat guze po altenhajmovima, častan i siguran posao bez rizika da će te netko uloviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije