Enkeltrick

Žena u Njemačkoj nasjela na 'trik s unucima': Ostala je bez 20.000 eura

euri
Pixabay
16.04.2023.
u 09:10

Prevaranti su nekoliko sati zvali ženu i tvrdili kako je njezina kći sudjelovala u prometnoj nesreći sa smrtnim ishodom. Rekli su joj kako se zatvorska kazna može izbjeći samo jamčevinom. Prevaranti su se pretvarali da su policajac i tužitelj

Nepoznati počinitelji su takozvanim 'trikom s unukom' (njem. Enkeltrick) prevarili ženu iz Schweinfurta, Bavarska, za 20.000 eura. Kako je priopćila policija, 60-godišnjakinja je u petak poslijepodne predala gotovinu navodnom sudskom glasniku. Prevaranti su nekoliko sati zvali ženu i tvrdili kako je njezina kći sudjelovala u prometnoj nesreći sa smrtnim ishodom. Rekli su joj kako se zatvorska kazna može izbjeći samo jamčevinom. Prevaranti su se pretvarali da su policajac i tužitelj.

Muškarci su vršili psihički pritisak na 60-godišnjakinju, zbog čega je u konačnici otišla u banku i podigla svoju ušteđevinu. Potom je novac predala jednom od prevaranata u blizini kina. Dva sata kasnije žena je otišla u policiju prijaviti prijevaru. Potraga za počiniteljima je do sada bila bezuspješna, piše Fenix Magazin.

Policija je u svom priopćenju upozorila na takve prijevare i istaknula kako u Njemačkoj ni policija ni državno odvjetništvo ni sud nikada nisu tražili od ljudi da polože jamčevinu kako bi spriječili uhićenje rodbine.

Osim toga, nikada nije bilo situacije u kojoj bi se od građana tražilo da novac ili druge vrijednosti predaju na otvorenom i bez potvrde. Takozvani Enkeltrick je postupak u kojem se prevaranti pretvaraju da su bliski rođaci žrtve ili da zovu u njihovo ime kako bi ih prevarili za novac.

Video: Balkon iz Zagreba koji je zabezeknuo Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar 15545
15545
18:36 16.04.2023.

hrvatski unuci ili Svabski unuci?

AR
Archangel711
10:12 16.04.2023.

A baba ni u jednom trenutku nije ni pomislila nazvati kći na mobitel da provjeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije