Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'On je velik čovjek'

Trump: Nakon što prisegnem za predsjednika SAD-a, veselim se suradnji s Orbanom

Ma?arski premijer Orban osigurao si izvanredne ovlasti
Foto: Ron Sachs
1/6
26.04.2024.
u 12:41

Donald Trump spreman je obnoviti konzervativni savez s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, potvrdio je u petak republikanski kandidat za američkog predsjednika.

"Radujem se ponovnoj bliskoj suradnji s premijerom Viktorom Orbanom nakon što prisegnem kao 47. predsjednik SAD-a", rekao je Donlad Trump, nazvavši mađarskog čelnika "velikim čovjekom".

Novi predsjednički mandat Trumpa bi predstavljao olakšanje u odnosima SAD-a i Mađarske, zemlje koja se našla na udaru žestokih kritika Washingtona zbog njezinih bliskih veza s Rusijom i odugovlačenjem ratifikacije primitka Švedske u NATO, na što je Budimpešta konačno pristala u veljači. Trumpova video poruka je prikazana na Konferenciji konzervativaca za političku akciju (CPAC) u Budimpešti, trećoj konferenciji CPAC-a održanoj u Mađarskoj.

"Kao predsjednik bio sam ponosan što sam mogao surađivati s premijerom Orbanom, inače velikim čovjekom, u promicanju vrijednosti i interesa naših dviju nacija. Suzbili smo ilegalnu imigraciju, zaštitili naše granice, otvorili radna mjesta i obranili našu tradiciju i judeokršćanske vrijednosti", poručio je Trump.

VEZANI ČLANCI: 

Orbana, koji je 2022. četvrti put izabran za premijera, tvrda desnica u Americi vidi kao osobu koja je odlučna u borbi protiv ilegalne imigracije i koji je potpora obitelji i kršćanskim konzervativnim vrijednostima. Orban je u četvrtak na CPAC-u rekao da je 2024. izborna godina u brojnim zemljama i da konzervativci moraju zajedno raditi kako bi pobijedili i okončali "liberalnu hegemoniju". Orbanova stranka Fidesz je usprkos izazovima i dalje najpopularnija stranka u Mađarskoj.

FOTO Tisuće njuškica stiglo u Zagreb: Pogledajte pse iz cijelog svijeta

Ma?arski premijer Orban osigurao si izvanredne ovlasti
1/57
Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
13:31 26.04.2024.

Primitivni nasi Balkanistanci! Zar nisu primjetili da Predsjednik Trump uvijek o svakome govori lijepo i pohvalno a narocito ako ce imati neke pregovore. Trump nije politicar nego poslovan covjek i zna osnovno pravilo da vam nitko nece biti otvoreno protiv vas ako o tome pred njim govorite piozitivno. Politicari si mogu priustiti stvarati neprijatelje a poslovni ljudi uvijek nastoje nesto dogovoriti a dogovor se postize kada se s nekim razgovara ugodno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije