ODGOĐEN POSJET

Guardian: Trump neće u Britaniju jer se boji prosvjeda. Vlada: nije istina, Trump dolazi, ali ne zna se kad

Foto: Reuters
11.06.2017.
u 18:46

Ured premijerke Therese May demantira novinske napise i tvrdi da nema promjena u planovima američkog predsjednika da dođe u državni posjet Velikoj Britaniji

Američki predsjednik Donald Trump odgodit će državni posjet Velikoj Britaniji zbog straha od velikih prosvjeda, piše u nedjelju list Guardian, dodajući da je Trump o tome izvijestio britansku premijerku Theresu May u telefonskom razgovoru "posljednjih tjedana".

Trump je, piše Guardian, rekao Theresi May da odgađa svoj planirani državni posjet dok ga javnost ne bude podupirala.

Navodeći neimenovanog savjetnika iz ureda Therese May, Guardian piše na svojoj web stranici da je telefonski razgovor dvoje čelnika održan unutar posljednjih nekoliko tjedana.

Glasnogovornici premijerke May nisu zasad komentirali ovu informaciju.

May je uputila poziv Trumpu sedam dana nakon njegove inauguracije 20. siječnja ove godine.

Britanska javnost je na najavu Trumpova posjeta reagirala višednevnim prosvjedima širom zemlje.

Ured britanske premijerke Therese May objavio je u nedjelju da nema promjena u planovima američkog predsjednika da dođe u državni posjet Britanij, nakon što je list Guardian objavio da je posjet odgođen. 

"Nećemo komentirati špekulacije o sadržajima privatnih telefonskih razgovora", rekla je glasnogovornica ureda premijerke. "Kraljica je uputila poziv predsjedniku Trumpu da posjeti Veliku Britaniju i nema promjene u tim planovima".

Bijela kuća nije zasad komentirala izvješće.

Nije određen službeni datum najavljenog Trumpovog posjeta, koji je dogovoren tijekom posjeta Washingtonu Therese May u siječnju, ali britanski su mediji pisali da je planiran za listopad.

 

Komentara 8

BE
beeroslaw
19:52 11.06.2017.

piše guardian, potpisuje hina, objavljuje večernji, a Trumpa i hrvate boli k....c

BE
beeroslaw
21:50 11.06.2017.

Kako to da hina ili večernji nikad ne prenesu odnosno prepišu nešto od Breitbart ili Fox news, pa zar se toliko bojite istine i činjenica

PO
pozornik66
20:23 11.06.2017.

Guardian:Fake news Odgodio posjet dok ne dobije podršku naroda ?!?! I to su ozbiljne novine od kojih VL uzima članke. Čak su se i oni (VL) ogradili od ovoga citirajući guardian

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije