MIRISI MOĆI

Trump pred izbore lansirao parfem s krastavcem i čepom u obliku svoje glave

Trumpov parfem
VINCENT ALBAN/Reuters/VL
09.08.2024.
u 12:24

Trump je, koliko nam je poznato, jedini američki predsjednik po kojem je nazvan parfem. Među parfemskim zaljubljenicima poznata je priča o parfemu Eight & Bob, za koji se tvrdi da ga je nosio John F. Kennedy

Donald Trump zna kako zaraditi novac i odobrava prodaju svega što može naći put do kupaca. Između ostalog i - parfema. Ove godine lansiran je miris znakovitog imena – Victory (Pobjeda). Reklamiraju ga kao "prepoznatljivi miris snage i uspjeha, uklopljen u luksuznu zlatnu bočicu". Čep je upečatljiv, u obliku Trumpove glave. Vele da je, parfem, utjelovljenje snažnog, uspješnog, odvažnog i odlučnog modernog muškarca i dio je ekskluzivne linije pod nazivom “President Trump”.

Nomen est omen... Gornjim notama dominira krastavac, uz bosiljak, mentu i citruse, srednje note su cedar, zelene i začinske note, a bazu parfema čine koža, drvene note i vetiver. Uz ime Victory stoji i broj 47. Zašto baš 47? Ne, nije to koncentracija parfema ili njegov broj cipela. Ako pobijedi Kamalu Harris, Trump će postati 47. američki predsjednik u nizu. Uz muški, na tržište je lansiran i ženski parfem istog imena, ali na čepu nema Trumpove glave, a ni njegove supruge Melanije. Ta je verzija nježnija, sastavljena od citrusa, cvijeta naranče, tuberoze, jasmina, vanilije, bijelog mošusa i drvenih nota. Cijene variraju, zamišljeno je da se prodaju po 99 dolara, no već se u nekim oglasnicima nudi po 200 pa i više dolara. Prije točno 20 godina pojavio se prvi muški parfem s Trumpovim imenom i prezimenom.

Donald Trump (nomen est omen) iz 2004. je drveni aromatični miris koji u gornjim notama također ima krastavce, a u sastavu su i crni bosiljak, menta, citrusi, papar, vetiver... Uslijedio je Success (Uspjeh) iz 2011. godine, u suradnji s parfumerom Yannom Vasnierom, koji je surađivao i s Bvlgarijem, Donnom Karan i Tomom Fordom. Gornje note su smreka, korijander i crvena ribizla; srednje bambus, đumbir i geranijum, a bazne breza, vetiver, mošus i mahuna tonke. Može se naći na rasprodaji za dvadesetak dolara. Treći je bio parfem Empire (Carstvo) iz 2015. s notama jabuke, zrna tonke, ambera, mošusa, mente, čaja, cvijeta naranče i jasmina. I njegova bivša supruga ušla je u parfemske vode 2012. godine, no izdala je samo jedan parfem, nazvan - Ivanka Trump (nomen est omen). Radi se o cvjetno-orijentalnom mirisu s notama jabuke, ružičastog bibera, bergamota, breskve, ruže, jasmina, vanilije, ambera, pačulija i cedra.

Trump je, koliko nam je poznato, jedini američki predsjednik po kojem je nazvan parfem. Među parfemskim zaljubljenicima poznata je priča o parfemu Eight & Bob, za koji se tvrdi da ga je nosio John F. Kennedy. Navodno je kao student 1937. u Francuskoj upoznao parfumera amatera Alberta Fouqueta i pohvalio kolonjsku vodu koju je nosio. Kad se vratio u Sjedinjene Države, JFK je zamolio Fouqueta da mu pošalje ukupno osam bočica i "jednu za Boba", njegova brata Bobbyja Kennedyja. Parfem je oduševio ljude s kojima se Kennedy družio, uključujući i Caryja Granta i Jamesa Stewarta, prijatelje njegova oca. Sve je mirisalo na strelovit uspjeh. No, u proljeće 1939. Fouquet pogiba u automobilskoj nesreći. Posljednje boce, kaže legenda, u SAD je poslao njegov butler, sakrivši bočice unutar knjiga koje je izdubio kako ih nacisti ne bi pronašli i zaplijenili. Srećom, formula je sačuvana, pa se parfem i danas može kupiti. Skuplji je od Trumpovih...

VIDEO Ovako je tekao pokušaj atentata na Trumpa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije