SKUP U BUTLERU

Trump se vratio na mjesto atentata pa na pozornicu pozvao Muska: 'Ovo su najvažniji izbori u našem vijeku'

Republican presidential nominee Trump returns to the site of the July assassination attempt against him, in Butler
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS
1/7
06.10.2024.
u 07:27

Tehnološki poduzetnik, koji je pokrenuo Teslu i Space X te kupio društvenu platformu X (bivši Twitter), nazvao je predsjedničke izbore koji će biti održani 5. studenoga "najvažnijim izborima u našem životnom vijeku"

Bivši američki predsjednik Donald Trump i republikanski kandidat na ovogodišnjim predsjedničkim izborima izveo je u subotu tehnološkog milijardera Elona Muska na pozornicu tijekom predizbornog skupa u Butleru u Pennsylvaniji, mjestu na kojem je sredinom srpnja na njega izvršen atentat u kojem je lakše ozlijeđen.

Musk je u svom obraćanju tisućama okupljenih Trumpovih sljedbenika ponovio mnoge teze koje su u svojoj kampanji koristili bivši američki predsjednik i njegov potpredsjednički kandidat JD Vance. Tehnološki poduzetnik, koji je pokrenuo Teslu i Space X te kupio društvenu platformu X (bivši Twitter), nazvao je predsjedničke izbore koji će biti održani 5. studenoga "najvažnijim izborima u našem životnom vijeku".

"Druga strana želi vam oduzeti slobodu govora. Žele vam oduzeti pravo da nosite oružje", rekao je Musk okupljenima te dodao: "Oni vam žele oduzeti vaše pravo glasa." Na mjestu skupa u Butleru 20-godišnji Thomas Crooks iz Pennsylvanije pucao je 13. srpnja na bivšeg predsjednika ranivši ga u desno uho, a pritom je ubio umirovljenog vatrogasnog zapovjednika Coreyja Comperatorea. Atentatora su ubile snage sigurnosti.

"Predsjednik Trump mora pobijediti kako bi sačuvao Ustav. Mora pobijediti kako bi sačuvao demokraciju u Americi", rekao je Musk. "Ako to ne učini, ovo će biti posljednji izbori. To je moje predviđanje", poručio je Musk. Činjenica je, pak, da su Trumpa demokrati, a i mnogi republikanci, optužili da je želio potkopati Ustav i volju američkih glasača pokušavajući poništiti rezultate izbora 2020., na kojima je izgubio od Joea Bidena.

VEZANI ČLANCI:

Musk, koji često promovira teorije zavjere i već duže vrijeme podržava Trumpa, a redovito kritizira Trumpovu protukandidatkinju, aktualnu američku potpredsjednicu Kamalu Harris. Trump je nedavno nagovijestio da bi Musk mogao voditi odbor za reviziju američkih financija, ako on pobijedi na izborima."Musk bi trebao smanjiti državnu potrošnju", rekao je Trump.

FOTO Pogledajte posljedice poplave u Podgori: Voda poplavila kuće, tisuće ljudi ostalo bez struje

Republican presidential nominee Trump returns to the site of the July assassination attempt against him, in Butler
1/43
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije