Tukao stariju ženu

Tukao me na podu, uzeo 90 kuna i prijetio da će me ubiti

cvijeta
Filip Brala/Pixsell
12.08.2010.
u 08:57

Utvrđeno je da je u srijedu u Karinu Donjem oko 2.30 sati 16-godišnjak došao u obiteljsku kuću 70-godišnje poznanice te je fizički napao, udarajući je rukama po glavi i tijelu.

– Sad kad sam ga prijavila nakon što me dva puta istukao i odnio mi novce, strah me još više. Čula sam da će ga policija pustiti nakon 48 sati, a on mi je rekao da će me ubiti on i njegovi ako ga prijavim policiji. On je mlad, ali strašno jak i stvarno me strah što će biti kad izađe iz zatvora – kroz suze izjavila je 70-godišnja Cvijeta Lacmanović iz Donjeg Karina koju je u srijedu oko 2.30 sati iza ponoći drugi put u dvadesetak dana pretukao i opljačkao 16-godišnjak s benkovačkog područja.

Nogom razvalio vrata


Staricu je prvi put maloljetnik fizički napao 20. srpnja također oko 2.30 sati iza ponoći. Tada je nogom razvalio vrata i tražeći novce udarao staricu rukama i nogama dok nije pronašao oko 1000 kuna koje je starica skupljala za svetkovinu.

– Vratila sam se u Karin Donji 1997. godine i do prošle godine živjela sam s majkom koja je umrla. Otad sam sama i nema nikog u krugu od 300 metara. Imala sam oko 1000 kuna i čuvala ih za dan kada će mi u posjet doći djeca. Prije dvadesetak dana je došao on i nogom mi razvalio vrata od kapije i počeo mi lupati na vrata. Kada sam mu rekla da ide i da nema što sa mnom, počeo me tući rukama i nogama i prijetio mi da će me ubiti. Uzeo mi je 1000 kuna, a ja ga nisam prijavila policiji jer sam ga se bojala. Ni djeci nisam rekla da me je opljačkao jer sam se bojala kako će oni reagirati. Jedan sin mi je odlikovani branitelj Hrvatske vojske i živi u Zagrebu, a drugi je u Srbiji – pričala nam je Cvijeta Lacmanović dodajući kako od prvog napada od straha uopće nije mogla zaspati.

Bojala se da će je 16-godišnjak iz Bruške pokraj Benkovca kojeg poznaje još od malih nogu iz autobusa za Benkovac, opet napasti. I u srijedu, kao i dvadesetak dana ranije ponovno je oko 2.30 sati iza ponoći 16-godišnjak došao i nasilno ušao u njezinu kuću.

Policiju moli da je štiti


– Povukao me za kosu i bacio me na pod. Onda me udario nekoliko puta rukom u glavu i dva puta nogom u trbuh. Cijelo vrijeme dok me tukao vikao je da mu dam novce, a ja sam mu rekla da ih nemam i da odlazi. Našao je 90 kuna u torbi koje su mi ostale i ponovno zaprijetivši da će me ubiti ako ga prijavim policiji otišao. Sada sam sve prijavila policiji, ali molim ih da me zaštite jer će se on vratiti kada izađe iz zatvora. Uvijek je bio problematičan i nitko mu nije stao na kraj kada nam je lomio stabla trešanja i bacao stvari u bunar. Stvarno ga se bojim – zajecala je starica.

Maloljetniku je određen 48-satni pritvor i zadarska policija je jučer protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog razbojništva.

Komentara 8

BA
Bandit
11:42 12.08.2010.

Ja bi tog momka odveo u zatvor na bar 3 god,a roditelje na 5 godina... A onog tko je donio zakon o zastiti djece njega bi dao da radi u popravnom domu,ili j9os bolje doma mu doveo ovakvi 5 momaka pa nek dadilja...

Avatar m_m
m_m
11:50 12.08.2010.

A ne tako davno smo se sprdali od Amerike jer te tamo razbiju zbog 10$.

H0
Hajduk_058
09:16 12.08.2010.

Dečka treba stavit iza brave na 5 godina i nek si misli šta će onda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije