Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi koraci nove dir

Turistička ponuda i njezin razvoj traže kvalitetne i kreativne ideje

\'Olinka Gjigas, nova direktorica Turistickog ureda Turisticke zajednice Krizevci, izabrana 21.4. 2011. - foto arhiva 04-2007, Sergej Novosel/VLM\'
Foto: \'Sergej Novosel\'
1/3
28.05.2011.
u 12:30

Olinka Gjigaš mora uvesti red u djelovanje TZ-a, koje je poremetila Vlasta Kliček, a koju će grad tužiti jer nije vratila pronevjereni novac

Nova je direktorica Ureda turističke zajednice u Križevcima Olinka Gjigaš (42), ekonomistica, Zagrepčanka podrijetlom s Kalnika, sa 20-godišnjim iskustvom u marketinškom i konzultantskom radu na projektima u zemlji i inozemstvu. Njezina pojava križevačkom Turističkom vijeću, ali i gradonačelniku Branku Hrgu, koji je i predsjednik Turističke zajednice Križevaca, kao da je dar s neba nakon što je s "vlasti" sišla Vlasta Kliček, smijenjena zbog pronevjera i nesavjesnog poslovanja.

Pred O. Gjigaš delikatan je zadatak, provođenje programa razvoja turizma, koji je, doznajemo, impresionirao odgovorne.

– Prvi koraci bit će osiguranje nesmetanog nastavka rada Ureda, a onda slijedi rasprava i definiranje strategije turizma križevačko-kalničke regije i povećanje prepoznatljivosti grada i okolice kao poželjnih destinacija – kazala nam je O. Gjigaš, javivši se iz Kopenhagena, u Danskoj, jer ondje trenutačno radi. Na novu funkciju stupa 1. srpnja, ali angažirat će se i sredinom lipnja na 44. Velikom spravišču.

Istaknula je i kako turistička ponuda, njezin razvoj i poboljšanje traže sustavan i dugoročan pristup, kvalitetne i kreativne ideje. te da je ovo idealan trenutak da se na području Križevaca i okolice napravi zaokret i poduzmu prvi značajniji koraci da se situacija promijeni.

Mnogi će reći da to nije bila praksa V. Kliček, koja je zbog neinventivnosti gotovo unazadila križevački turizam. Da ga je i financijski bacila na koljena, dokazano je revizijom, kojom je ustanovljeno da je bez odluka TZ-a sebi preko redovne i vlastite blagajne isplatila oko 372.000 kuna pozajmica. To nije vraćeno, a nije se znalo niti da je račun TZ-a blokiran...

No, uz to što se sumnja da je V. Kliček zapravo uzimala javni novac za privatne potrebe, lokalnu je javnost iznenadilo što su tek u ožujku protiv nje poduzete mjere i što je smijenjena, iako se zna da je dugo bila u dobrim odnosima s vlašću. U kuloarima se govori da su prijašnji pokušaji da se revizijom raščiste stvari uvijek nailazile na otpor vlasti, a iz Ureda gradonačelnika kažu da o tome zašto se prije nije ništa činilo u tome, treba pitati upravo prijašnja vodstva TZ-a.

Inače, kako V. Kliček nije u roku vratila uzeta sredstva, prijeti joj tužba grada, ako ne i ovrha imovine. Oni koji je poznaju kažu da je ovo što joj se dogodilo posljedica činjenice što nije mogla svoje financije držati pod kontrolom. S druge strane, njenoj nasljednici O. Gjigaš iskusni turistički djelatnici iz agencija i gradskih udruga žele u radu sve najbolje, želeći joj da odoli tome da joj projekte, kojima je cilj vratiti vrijednost križevačkim turističkim brendovima i tako privući goste, remete ili kroje vlastodršci, jer bi to značilo da se stvari nisu promijenile.

Komentara 5

Avatar tkozna
tkozna
17:52 28.05.2011.

Tko zna kaj bu sa ovom novom gospodjom, no na početku se vide njene komparativne prednosti:\"Zagrepčanka podrijetlom s Kalnika\". Bravo kako je to iskusni novinar uočio i naglasio. No brojke su vrlo izdasno objasnile sve kompetencije predhodne gospode koja je 372 000 kn negdje potrošila, a gledajte sada ovo a DA PREDSJEDNIK TURISTIČKE ZAJEDNICE NIJE ZNAO KAD I KAKO, inače gospodin HRG.I gle gospodin Hrg i dalje stoluje križževačkim krajem. To ja zovem demokracija. Novoj direktorici ureda TZ Križevaca želim uspjeh ali bih volio vidjeti natječaj na koji se javila i cuti kako je baš ona izabrana i na koncu osim hvalospjeva Sergeja da ona sama napiše koje je to projekte ona do sada u svom 20 godisnjem iskustvu osmislila i provela i kakvi su bili financijski efekti. Sory ali ja tako zamišljam odgovorno upravljanje novcima poreznih obveznika, uzdravlje!

YO
yocko
18:37 28.05.2011.

E da Hrg nije znao za toliki novac to on može objesiti mačku o rep vodio je on jako dobro evidenciju o toj lovi čim je on predsjednik tu nema nitko pristupa kontroli novcu,od tog novca barem pola je kodd njega, znamo mi građani njegovu povjest, kad je bio svojevremeno predsjednik omladine Križevaca onda je on pobrao novac iz kase i neka se sjeti kako ga je morao vratiti.

NU
Nuvola
15:28 29.05.2011.

Koliko mi je poznato, u natječaju se tražilo da kandidat/kinja za radno mjesto direktora TZ grada mora imati završen studij društvenog ili humanističkog smjera ili geografije, tri godine radnog iskustva u turizmu u skladu sa strukom iz prvog zahtjeva, aktivno znati jedan svjetski jezik i morao/la je predočiti plan rada TZ-a. Ostaje za vidjeti hoće li gđa novoizabrana biti uspješna u plivanju kroz mutne lokalno-turističke vode... Samo neka ima odriješene ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije