ČUDESNA SPAŠAVANJA

Turski par izvučen nakon što su proveli 129 sati zakopani pod ruševinama kuće

Spašavanje cijele obitelji u Siriji
Foto: Reuters
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.02.2023.
u 11:56

Nakon 129 sati pod ruševinama kuće, spašen je turski par iz pokrajine Adıjaman. Izučeni su prokapanjem tunela i potom odvezeni kolima hitne pomoći. Vjeruje se da su njihove tri kćeri preminule

Turski par u južnoj pokrajini Adıjaman izvučen je na sigurno nakon što je bio zarobljen pod ruševinama srušene kuće više od 129 sati, javlja državna televizija TRT. Snimka turske televizije prikazuje unošenje žene u vozilo hitne pomoći. Nekoliko trenutaka kasnije, njezin suprug, kojeg su spasilačke ekipe s mukom izvukle ispod ruševina kroz tunel, stavljen je u drugo vozilo hitne pomoći. Muškarac je viđen kako maše kamerama. Međutim, vjeruje se da su njihove tri kćeri umrle, rekao je TRT.

Još jedno čudesno spašavanje dogodilo se 10 sati prije kada je iz ruševina nakon 119 sati izvučen 16-godišnji mladić nakon što su ga čuli kako doziva pomoć. Djevojčice Ayfer (15) i Fatma (13) je spašene su 100 sati nakon prvog potresa. Operacija njihova spašavanja trajala je 10 sati, a spasioci su ih pronašli pomoću seizmičkih senzora koji su otkrili znakove života ispod ruševina. U spašavanjima pomažu i psi, koji zbog svog izoštrenog osjetila mirisa mogu otkriti unesrećene bez obzira na sav materijal koji se nalazi na putu. Hrvatska je u Tursku poslala tim od 40 ljudi i 7 pasa od kojih su neki već sudjelovali u potragama u Albaniji i Banovini.

>> VIDEO: Spasioci leže na ruševinama i slušaju glasove nadajući se da će pronaći preživjele

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije