KADROVSKA KRIŽALJKA U DORH-U

Turudić imenovao Gordanu Križanić svojom prvom zamjenicom

Turudić i njegova prva zamjenica
Foto: Pixsell
1/4
29.05.2024.
u 11:30

"Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić donio je odluku kojom je odredio Gordanu Križanić, zamjenicu Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, za obavljanje poslova prvog zamjenika Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske", priopćio je DORH.

Ivan Turudić za svoju prvu zamjenicu imenovao je Gordanu Križanić, priopćio je DORH. Ona na tu poziciju dolazi s mjesta voditeljice Odsjeka za unutarnji nadzor u DORH-u. Prije nje, prva zamjenica je bila Ksenija Pavić, koja, kako je priopćeno, nastavlja rad u Kaznenom odjelu DORH-a.

To je drugo važno kadrovsko imenovanje Turudića, nakon što je ovaj tjedna stupio na dužnost glavnog državnog odvjetnika. Dan ranije je za v. d. ravnatelja USKOK-a imenovao Svena Miškovića. Inače, prvi zamjenik(ca) je desna ruka glavnog državnog odvjetnika, a s obzirom na to da je Gordana Križanić do sada vodila Odsjek za unutarnji nadzor DORH-a, Turudić je očito odlučio za desnu ruku postaviti osobu koja sustav i njegove probleme dobro poznaje. 

Gordana Križanić karijeru je počela u karlovačkom ODO-u, svojevremeno je vodila i karlovački ŽDO, a 2007. dobila je državnoodvjetničko priznanje zbog, kako je tada pojašnjeno, stručnog i pravodobnog postupanja te koordinacije i nadzora nad provođenjem izvida koji su doveli do podizanja optužnice u slučaju Karlovačke pivovare.

VEZANI ČLANCI:

Radilo se u slučaju u kojem je bilo optuženo pet osoba i Karlovačka pivovara zbog ugrožavanja opće sigurnosti. Optuženici su se teretili da su propustili obaviti reviziju opasnosti nakon što su izmijenili tehnologiju rada, odnosno premjestili stroj za ukapljivanje ugljikova dioksida koji se stvara pri fermentaciji. Taj propust doveo je do smrti Zdravka Martinovića, koji se 2007. srušio u nesvijest dok je šetao psa pored Pivovare te je kasnije preminuo. Petorica optuženika bila su osuđena na ukupno 14 i pol godina zatvora, dok je Karlovačka pivovara bila novčano kažnjena s tri milijuna kuna.

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

Turudić i njegova prva zamjenica
1/18

Komentara 15

RE
Reboot
11:47 29.05.2024.

Milanovic nema vise kontrole nad DORH joj jada i muke njemu

RE
Reboot
11:37 29.05.2024.

Milanovic se poceo da znoji uhvatila ga nervoza uzima tablete za spavanje njegovi ljudi u DORH i Uskoku odlaze

Avatar razbojnik404
razbojnik404
11:05 29.05.2024.

Potpuno je normalno i u skladu sa svim propisima i ovlastima gospodina Turudića kao Glavnog državnog odvjetnika imenovati svoje suradnike. Naravno, to se neće svidjeti onima koji su postavili na zadnje noge da bi onemogućili na sve moguće načine izbor gospodina Turudića. Sredstva se nisu birala. Sada je gospodin Turudić na poziciji pa si sam izabire svoje suradnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije