UGOVOR O SPONZORSTVU

Tužba srebrnog olimpijca Udea protiv sponzora ide na ponovno suđenje

Čakovec: Filip Ude i treneri obratili se medijima uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Liverpool
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
21.02.2023.
u 10:11

Drugostupanjski je prihvatio žalbu tvrtke iz Lipika od koje srebrni olimpijac Filip Ude, čiji je bila sponzor, traži 300.000 kuna i 4000 eura. Ude je tvrtku tužio jer mu nije isplaćen novac za sponzorstva, bez obzira što je svoje obaveze prema tvrtki ispunio. Odlukom o prihvaćanju žalbe postupak se vraća na početak

Županijski sud u Osijeku vratio je na početak sudski postupak kojim srebrni olimpijac Filip Ude od sponzora, tvrtke iz Lipika, traži 300.000 kuna i 4000 eura. Prvostupanjski sud presudio je u njegovu korist, no drugostupanjski je prihvatio žalbu tvrtke i predmet vratio sudu prvog stupnja na ponovno suđenje. Županijski sud je utvrdio da je počinjena bitna povreda članka Zakona o parničnom postupku.

Gimnastičar i tvrtka iz Lipika sklopili su ugovor o sponzorstvu 14. srpnja 2016., nakon čega je Ude došao na event u hotelu Esplanada u Zagrebu, snimio je spot koji je emitiran na Hrvatskoj televiziji, bio je na košarkaškom događaju koji je organizirala tvrtka čiji je logo nosio na konferencijama za novinare i sportskim natjecanjima. Nije odbio ni jedan event koji je organizirao tuženik, osim kad je slavio rođendan. Tvrtka mu nije dostavljala reklamne sadržaje poput brošura, kišobrana, letaka i kapa, kako je bilo dogovoreno.

S obzirom na to da mu nije isplaćen novac za sponzorstva, kao ni nagrada za rezultate ostvarene na natjecanjima, Ude je podigao tužbu i nepravomoćno dobio spor. No, prema presudi Županijskog suda, Općinski sud u Čakovcu nije utvrdio kada je i kojim događanjima koje je tvrtka organizirala Ude nazočio, jesu li ona bila održana prije sklapanja ugovora ili nakon toga, do kada je tužitelj ispunjavao ugovorne obveze s obzirom na činjenične navode u tužbi da je raskinuo ugovor dopisom 23. srpnja 2018. godine i nije obrazložen tužbeni zahtjev u dijelu koji se odnosi na isplatu 4000 eura za rezultate postignute na natjecanjima.

>> VIDEO: Poznati Hrvati više ne skrivaju da su presadili kosu, a rezultati zahvata, koji traje i 10 h, su odlični

Komentara 2

DR
drapesutra
19:11 21.02.2023.

Koliko je maznuo od HEPa tj. od sviju nas.

NO
Nordik
12:44 21.02.2023.

Koje idiotarije si napisao ispod članka o Filipu Ude-u ne mogu vjerovati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije