Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizbrisiv trag

U 106. godini preminuo je Tyrus Wong, crtač legendarnog Bambija

Disney
02.01.2017.
u 00:15

Vizija tvorca Bambija i rad Tyrusa Wnga i dalje i danas nadahnjuje, a Bambi je 2011 uključen na popis kulturne, umjetničke i povijesne baštine SAD-a

Američki umjetnik kineskog podrijetla, Tyrus Wong, "legenda" Disneya koji je nacrtao Bambija, umro je ovog tjedna u dobi od 106 godina, objavio je muzej Walt Disney.

Tyrus Wong, rođen u Cantonu emigrirao je u Sjedinjene Države dok je bio dijete, a umro je u četvrtak okružen obitelji, prema priopćenju muzeja Disney od ovog vikenda. On je radio samo tri godine, od 1938. do 1941. za studio Disney, ali njegov trag ostaje neizbrisiv. Vizija tvorca Bambija i rad Tyrusa Wnga i dalje i danas nadahnjuje.

Neosporno remek-djelo animacije, "Bambi" je snimljen 1942., a 2006. je studio Disney pripremio nastavak "Bambi 2", vrlo blizak originalu na umjetničkom i tehničkom planu. Lane Bambi je je djelo mađarskog pisca Felixa Saltena tijekom 1920. koji je bio prijatelj Sigmunda Freuda.

Dobitnik Nobeleove nagrade za književnost Thomas Mann je poklonio roman Waltu Disneyu koji ga je odlučio ekranizirati. "Bambi" je 2011. uključen na popis kulturne, umjetničke i povijesne baštine Sjedinjenih Država.

Ključne riječi

Komentara 2

OK
okus
00:33 02.01.2017.

Djetinjstvo mnogih generacija.. Hvala Vam. Pocivao u miru.

FI
Fisherman
06:27 02.01.2017.

E da je meni dozivjet njegove godine....RIP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije