uhićen muškarac

U alkoholoziranom stanju prijetio djetetu da će ga ubiti, policija mu oduzela veću količinu oružja

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
24.10.2022.
u 12:49

Dodaju i kako je policija prilikom pretraga pronašla i oduzela zračnu pušku, poluautomatsku pušku i repetirajuću pušku te ukupno 1107 komada pripadajućeg streljiva raznog kalibra.

Vinkovački policajci su u petak, 21. listopada, uhitili 47-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Prijetnja“ prema bliskoj osobi - djetetu.

-Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 47-godišnjak u poslijepodnevnim satima prethodnog dana, 20. listopada, u alkoholiziranom stanju prijetio smrću bliskoj osobi. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage doma i drugih prostorija te dva osobna automobila koje 47-godišnjak koristi, kada je policijskim službenicima predao pištolj ručne izrade i 74 komada streljiva s pancirno-zapaljivim zrnom, čime je utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ - navode iz policije.

Dodaju i kako je policija prilikom pretraga pronašla i oduzela zračnu pušku, poluautomatsku pušku i repetirajuću pušku te ukupno 1107 komada pripadajućeg streljiva raznog kalibra. Radi toga će protiv 47-godišnjaka biti podnesen optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija je protiv 47-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu za kaznena djela "Prijetnja" i "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Rješenjem istražnog suca 47-godišnjaku je određen jednomjesečni istražni zatvor te je predan u Zatvor u Osijeku.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:06 24.10.2022.

Ako ubije dijete hoće li dobiti blažu kaznu jer je branitelj? samo pitam za prijatelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije