Lažna dojava

Dojava o 22 bombe na pet lokacija u Zagrebu: Autori poruke su ‘Vojska Strelkova i Limonova‘

Zagreb: Policija provjerava dojavu o bombi u Mcdonaldsu na Vrbanima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/11
20.10.2022.
u 17:18

U poruci se navodi kako su postavili C4 eksploziv na nekoliko lokacija u gradu.

Nepoznati počinitelji u 15:30 sati poslali su mail u kojem pošiljatelj imena 'Vojska Strelkova i Limonova' prijeti postavljenim bombama na više lokacija u Zagrebu.

U poruci se navodi kako su postavili C4 eksploziv na nekoliko lokacija u gradu. Tvrde da su u Zračnu luku Franjo Tuđman postavili 12 bombi, u policijsku postaju na adresi Grgura Ninskog 1 četiri bombe, u policijsku stanicu u ulici Antuna Bauera dvije bombe, u lanac brze hrane McDonalds na Ljubljanskoj aveniji jednu bombu te u McDonalds na Rudeškoj cesti tri bombe.

U poruci se navode stavovi protiv NATO-a, Europske Unije i nacista i izražava se podrška Rusiji i Vladimiru Putinu.

Dosadašnjim postupanjem policijski službenici pregledali su svih pet lokacija te je potvrđeno kako zaprimljena dojava nije istinita. Provjerene su dvije lokacije na kojoj se nalaze objekti ugostiteljskog karaktera, dva objekta koji koristi policija i lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza..

Ključne riječi

Komentara 20

JU
juma
17:49 20.10.2022.

Provjeriti ispis poziva s Pantovčaka.

BE
Berri
16:52 20.10.2022.

Hibrdni rat! Nažalost, to je stiglo i u našu državu.

OT
otrovnijezik
18:40 20.10.2022.

Potrpati to u zatvor i baciti ključ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije