Upozorenje

"U Bleiburg ne nosite ustaške odore, čekaju policijski pritvori"

ustase
Tomislav Miletic/Pixsell
13.05.2010.
u 18:31

Zabranjene su i imitacije uniforma nacista i njihovih saveznika. Stoga, mlade djevojke, ako ste se poželjele "dotjerati" za Bleiburg i odjenuti ustašoidnu minicu kupljenu na placu, radije nemojte.

Počasni bleiburški vod (POV) izdao je posebnu obavijest za one koji planiraju poći put Bleiburga ove subote. Budući da su austrijske vlasti najavile strogo provođenje zakona Republike Austrije, POV upozorava da je najstrože zabranjena svaka vrsta trgovanja bez dozvole, isticanje tekstualnih, slikovnih i drugih vrsta političkih poruka. Zabranjeno je i nošenje odore ili vojnog znakovlja koji se mogu povezati s vojskama Sila osovina i njenih saveznika.

Zabranjene su i imitacije uniforma nacista i njihovih saveznika. Stoga, mlade djevojke, ako ste se poželje "dotjerati" za Bleiburg i odjenuti ustašoidnu minicu kupljenu na placu, radije nemojte. POV savjetuje da se upozorenja shvate ozbiljno jer je austrijska policija pripremila “pokretne pritvore” i videonadzor komemoracije.

Komentara 259

MI
milanADT
21:26 15.05.2010.

Koliko znam u Austriji i Njemackoj su zabranjeni nacisticki simboli, ako vrijedi za njih u njihovoj kuci onda pogotovo vrijedi i za sve koji im dolaze iz Hrvatske ili neke druge zemlje. Protiv fasizma nisu bili samo komunisti vec sav normalni demokratski svijet. Vjecita ustaska zabluda je da ce ih zapad tolerirati samo zato jer su protiv komunista, da nisu dobili batine od Tita dobili bi od Amerikanaca i Engleza, i ovako i onako taj pokret je na srecu bio osudjen na propast.

MI
mikesh
21:30 13.05.2010.

aha nevini su ko i moja baba

Avatar karlo5
karlo5
20:53 13.05.2010.

tip na slici,možda je njegov inat ovakav izgled.Moj je bio duga kosa i maica sa natpisom AC DC.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije