U četiri dana dva brutalna napada na strance u Srbiji

beograd
Reuters
21.09.2009.
u 07:40

Srbijanske vlasti zabranile su sva javna okupljanja u središtu grada kako bi se izbjegli sukobi. Iz srbijanskog ministarstva pravosuđa izvješćuju kako je uhićeno 46 članova ultradesničarskih skupina.

Dvadesetosmogodišnji francuski navijač napadnut je i pretučen u četvrtak u glavnome gradu Srbije. Mladić je u kritičnom stanju. Jučer je u Beogradu pretučen i jedan Australac.

Dvadesetpetogodišnjeg Australca u parku su navodno napala dvojica muškaraca zadavši mu teške ozljede glave i lica, a vijest o brutalnosti Beograđana prenio je i BBC.

Srbijanske vlasti uhitile su veći broj ultradesničarskih skupina za koje sumnjaju da su povezane s valom nasilja koji je zavladao na ulicama Beograda. Upravo zbog jačanja tih skupina, zbog sigurnosti i rizika otkazana je i "Povorka ponosa" koja se trebala održati jučer.

Srbijanske vlasti zabranile su sva javna okupljanja u središtu Beograda kako bi se izbjegli sukobi. Iz ministarstva pravosuđa izvješćuju kako je uhićeno 46 članova ultradesničarskih skupina, uključujući vođe ultradesničarskih organizacija.

Za skupinom koja je napala Australca još se traga, a za pokušaj ubojstva Francuza koji je u komi moglo bi biti optuženo 11 muškaraca.

Ključne riječi

Komentara 9

AG
Agramer198
07:59 21.09.2009.

A čemu to?? Ako ikada misle imati turiste ko mi u Zagrebu ovo im ne bude pomoglo... Pa poslat budale u zatvor i pa bu mir!

LE
leonardo1947
17:42 21.09.2009.

Sve je to isto. Hrvatska, Srbija, Albania, Irak, Koreja, USA, Argentina, Kina, Kenya, Mexico. Svugdje je isto.

TA
tania
08:43 21.09.2009.

Pa to skoro kao kod nas na moru! Sad nek si budale koje mlate turiste zamisle kako odjekne ova vijest u glavama drugih. Iskreno, razmisljala sam otici u BG uskoro, ali mislim da ipak necu. Vjerujem da tako razmisljaju i i talijani, nijemci, poljaci, srbi i (kog smo ono jos pretukli ove godine?) kad procitaju ovakve clanke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije