VEČERNJI DOZNAJE

U današnjoj akciji USKOK-a uhićen Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić podnio je ostavku (arhiva)
Ivo Cagalj/PIXSELL
21.09.2024.
u 09:04

Škorić je u HC-u radio od 2005., a predsjednik Uprave bio je od listopada 2017. godine.

Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC), uhićen je jutros u sklopu istrage oko malverzacija u toj državnoj cestarskoj tvrtki. Škorić je iznenada podnio ostavku krajem kolovoza. Kako neslužbeno doznajemo, akcija je vezana za primanje mita.

To je prilikom izjavio: "Kad negdje provedeš toliko godina onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih će ostati upisani u povijest.  Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti  i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage". Škorić je u HC-u radio od 2005., a predsjednik Uprave bio je od listopada 2017. godine.

Podsjećamo, uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi PNUSKOK, objavilo je jutros Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK).

"Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.  USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", navodi se u priopćenju.

O uhićenjima se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova.  "Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.  U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Zagreba, Osijeka i Vukovara.  Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.  "

Ključne riječi

Komentara 18

BA
bakotic
09:56 21.09.2024.

Baš je zanimljivo kako je slučajno dao ostavku, ne znajući za tajnu istragu. Naravno da mu nitko to nije naredio znajući da će biti uhvaćen.

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
09:39 21.09.2024.

U kifli ništa novo.

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
09:31 21.09.2024.

E moj Skoricu , moja baka bi rekla: "zlatom pisi a govnom zapecati".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije