AUTOMAFIJA N. Garašiću (34) tri presude u kratkom roku

U dva tjedna dobio 9 i pol godina zatvora

01.01.2009.
u 18:15

ZAGREB – Nenad Garašić (34) u manje od dva tjedna i treći je put osuđen zbog krađa automobila, ovaj put u postupku u kojemu je s još pet osoba odgovarao zbog 14 krađa, uglavnom mercedesa i audija, počinjenih tijekom 2002. i 2003. Nakon najnovije presude od 4 godine, Garašiću u slučaju pravomoćnosti svih presuda prijeti ukupno devet i pol godina zatvora.

Krađe, iznude, prijetnje
Garašić i petorica nepravomoćno su proglašeni krivima za to što su automobile krali na zagrebačkom području, a potom ih rastavljali u dijelove, odnosno prevozili u BiH preko Imotskog te ih ondje prodavali.

Za dio automobila tražili su otkupninu od vlasnika, pa je uz optužbe za teške krađe Garašić morao odgovarati i za iznudu, a zato što je prijetio da će u slučaju neplaćanja otkupnine jednom od vlasnika zapaliti automobil, Krešimir Petriček na jednu je godinu osuđen i zbog prijetnji. Petričeku, kao i Mariju Tomaškoviću, koji je jedini sve priznao, kao olakotna je uzeta smanjena ubrojivost zbog tadašnje ovisnosti.

Nije se opametio
Za Garašića je pak olakotno to što je otac maloljetnog djeteta, no sutkinja Božica Barlović poručila mu je u obrazloženju presude da prijašnje kažnjavanje nije imalo rezultata jer se opet vraća krađama. Na njezine riječi kako se nada da se on nakon izlaska iz zatvora više neće sukobljavati s društvom, Garašić se, crven u licu, rezignirano nasmiješio.

Mladen Tomašković, Marijev brat, također je dobio 4 godine, a Željko Horvat jednu. Kao neosuđivan, Krešimir Nežmah uvjetno je osuđen na 10 mjeseci s rokom kušnje od 4 godine, a Mario Tomašković na godinu i pol s istim rokom kušnje. Sutkinja je naglasila da su osim svjedočenja Marija Tomaškovića protiv okrivljenih bili i pronađeni dijelovi te je odredila da nadoknade štetu vlasnicima automobila.


U jednom danu pet i pol godina

Sutkinja Barlović Garašića je prije nekoliko dana osudila na još tri godine u postupku protiv njega i još troje zbog krađa triju mercedesa iz 2003. te zbog iznude i prijevare vlasnika koji su plaćali otkupnine u iznosima do 6000 eura. Istoga dana sutkinja Ana Kovačević osudila ga je na dvije i pol godine zbog krađe BMW-a i pokušaja razbojstva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije