Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZA REAKCIJA POLICIJE

U dvorištu škole kod Zlatara pronađena bomba: 'Odmah smo izašli na teren i uništili je'

Zadar: Jedna osoba smrtno stradala u požaru automobila u Lovincu
Sime Zelic/PIXSELL
06.06.2024.
u 15:40

U 14:45 eksplozivnu napravu uništili su pirotehničari pod kontroliranim uvjetima, kazali su nam iz policije. "U tom trenutku nije bilo djece u školi", dodali su.

U četvrtak je u dvorištu Područne škole Martinšćina kod Zlatara pronađena eksplozivna naprava. Policija je dojavu o pronađenoj napravi dobila u 12:15, nakon čega su njezini djelatnici odmah izašli na teren.

U 14:45 eksplozivnu napravu uništili su pirotehničari pod kontroliranim uvjetima, kazali su nam iz policije. "U tom trenutku nije bilo djece u školi", dodali su.

Da nema razloga za širenje panike, naglasila je za Hinu i gradonačelnica Zlatar Jasenka Auguštan Pentek, ističući da prilikom pronalaska eksplozivne naprave djece više nije bilo na nastavi.

"Na sreću, sve je dobro završilo. Bomba je nađena iza škole, na travi dvorišta i policija je odmah pozvana da vidi o čemu se radi. U policiji smatraju da je bomba iskopana vjerojatno prije dva tjedna prilikom regulacije potoka kod područne škole", kazala je za Hinu Auguštan Pentek. Pronalazak bombe odnosno njena deaktivacija, kazala je gradonačelnica, bila je nakon što su djeca završila nastavu i otišla svojim kućama.

VEZANI ČLANCI:

Lokalni portal Zagorje neslužbeno navodi da je bombu pronašla čistačica prilikom košnje igrališta. Navodno je blizu tog terena vršen iskop odnosno regulacija potoka, pa je moguće da je eksplozivna naprava tada slučajno iskopana. Tu nam informaciju policija nije potvrdila ni demantirala.

FOTO Svjetski čelnici okupljaju se u Francuskoj: Pogledajte tko je sve stigao

Zadar: Jedna osoba smrtno stradala u požaru automobila u Lovincu
1/32
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije