EUROPOLOV ENFAST TIM U AKCIJI

U Francuskoj uhićen 22-godišnji Srbin koji se sumnjiči da je u Njemačkoj ubio bivšeg dizajnera Rolls-Roycea

Foto: Njemačka policija
1/5
20.07.2024.
u 11:56

Kada je uhićen bio je sam i nije se opirao uhićenju, a kod sebe je imao oko 200 eura. Iz kuće ništa nije ukradeno, što motiv ubojstva čini još misterioznijim.

Mladić (22), državljanin Srbije, uhićen je u Francuskoj zbog sumnje da je 12. srpnja u njegovoj kući u bavarskom Herrschingu ubio Iana Camerona (74), Britanca i bivšeg dizajnera Rolls-Roycea. Cameron je izboden i mrtav nađen u svojoj kući, a za njegovim ubojicom je organizirana potraga diljem Europe. U njoj je sudjelovao i Europolov ENFAST tim, koji je specijaliziran za lov na bjegunce, a u potragu su bile uključene i policije Njemačke, Francuske i Srbije.

U konačnici ta opsežna potraga rezultirala je uhićenjem osumnjičenog 22-godišnjaka u francuskom Aubervilliersu 18. srpnja rano ujutro. On sada čeka izručenje Njemačkoj, a u Europolu kažu da su policije koje su sudjelovale u potrazi za osumnjičenikom, prije njegovog uhićenja međusobno razmijenile oko 3000 informacija. Zašto je 22-godišnjak ubio Camerona za sada nije poznato, no zato se zna da je nakon ubojstva pobjegao preko Münchena, Innsbrucka  i Zuricha  od kud je prešao u Francusku gdje je i uhićen.

Kada je uhićen bio je sam i nije se opirao uhićenju, a kod sebe je imao oko 200 eura. Njemački Bild navodi da je oružje nož kojim je Cameron ubijen nađen u šumi blizu njegove kuće, te je poslan na DNK vještačenje. Iz kuće ništa nije ukradeno, što motiv ubojstva čini još misterioznijim. Vjeruje se da je 22-godišnjak pozvonio na vrata Cameronove kuće te da ga je ubio kada mu je otvorio. U vrijeme ubojstva u kući je bila i Cameronova supruga, koja je uspjela pobjeći susjedima neozlijeđena i pozvati policiju.

Ubojica je nakon ubojstva pobjegao pješke, a njemačka policija nakon događaja kazala je da vjeruju kako se 22-godišnjak i ubijeni Cameron nisu poznavali. Združenim policijskim snagama u potrazi za osumnjičenikom je pomogla i objava fotografija s nadzornih kamera jer je osumnjičenik snimljen kako u jednoj trgovini nešto kupuje. Po tim fotografijama prepoznao ga je jedan svjedok, koji je policiji dojavio i njegov ime, to je pomoglo u njegovom lociranju.

VIDEO Tisuće letova prizemljeno diljem svijeta zbog IT kvara

Komentara 5

N1
Neretva 1993
13:42 20.07.2024.

Puniša Račić?

Avatar Joja
Joja
12:17 20.07.2024.

Srbi i Rusi da ubijaju? Nemoguce

IV
ivica.vranjic
14:49 20.07.2024.

Genocid u genima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije