Građani glasaju protiv:

'Iza građanske inicijative stranka još opasnijih namjera'

referendum
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
24.11.2013.
u 12:21

Predstavnica kampanje Nives Miošić je istaknula kako u programu stranke HRAST, koji se može naći na njihovim internetskim stranicama, stoji i da se ona zalaže za zabranu abortusa te zabranu medicinski potpomognute oplodnje.

Predstavnici kampanje "Građani glasaju protiv" na konferenciji za novinare kazali su da iza građanske inicijative "U ime obitelji" stoji stranka HRAST.

Iz kampanje "Građani glasaju protiv" u svojem priopćenju naslovljenom "U građansku inicijativu zakamuflirana stranka još opasnijih namjera"
 nakon konferencije za novinare napisali su da su "lideri, javna lica i podržavatelji inicijative 'U ime obitelji', među kojima su Željka Markić, Krešimir Planinić, Krešimir Miletić, Ladislav Iličići, kao i članovi njihovih porodica, ujedno i lideri te kandidati političke stranke HRAST - Pokret za uspješnu Hrvatsku.

Zalažu se za zabranu abortusa

Predstavnica kampanje Nives Miošić je istaknula kako u programu stranke HRAST, koji se može naći na njihovim internetskim stranicama, stoji i da se ona zalaže za zabranu abortusa te zabranu medicinski potpomognute oplodnje. Naveli su i citate koji dokazuju da se HRAST zalaže za zabranu abortusa i MPO-a te smatraju kako će referendumsko pitanje o kojem će građani zapravo odlučivati biti "Jeste li za to da se u Ustav unese odredba prema kojoj je brak neraskidiva zajednica žene i muškarca, u kojoj će biti zabranjen pobačaj i onemogućena medicinski potpomognuta oplodnja?".

Pitaju se bi li uopće došlo do referenduma da su pokretači inicijative "U ime obitelji" bili iskreni prema biračima "u svojim namjerama". Napali su i Katoličku crkvu za koju su podsjetili da je uoči parlamentarnih izbora 2007. godine agitirala za Ivu Sanadera, "što ukazuje da su njihove političke prosudbe potpuno pogrešne".

Zloupotreba referenduma

- Iako je referendum najdemokratskiji oblik izjašnjavanja naroda, on se i u prošlosti često zloupotrebljavao. Postoji niz primjera da su referendumi bili korišteni kao sredstvo manipulacije građana u svrhu postizanja političkih ciljeva, potvrde preuzimanja vlasti ili promjena granica: primjerice, Napoleon I. i njegov nećak Louis Bonaparte, odnosno Napoleon III. u 19. stoljeću ili Hitler u 20. stoljeću - istaknuo je Damir Agičić, profesor europske povijesti 19. stoljeća na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Medijima su poslali i tablicu "HRAST-ova porodica" za koju tvrde da potvrđuje povezanost ljudi iz inicijative "U ime obitelji" sa tom strankom.

Komentara 121

ŠI
šifra2
12:41 24.11.2013.

Nisam u Hrastu ali podržavam referendum i glasovat ću ZA!

ME
merdevina
12:57 24.11.2013.

Zanimljivo, napokon jedna stranka koja ne vuče korijen iz totalitarnog režima. U tom slučaju svakako ZA!!

DR
drugPlenky
12:36 24.11.2013.

A tko stoji iza građanske inicijative "Građani glasaju protiv" , e moji novinari niti jednog imena niti jednog upitnika, jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije