Zagorski kadar

U HAC-u zaposlili pravnicu, tužiteljicu iz Zlatara

HAC
Foto: Robert Anić/PIXSELL
08.02.2014.
u 07:50

Hrvatske autoceste zaposlile su na mjesto višeg pravnog suradnika u Sektoru za pravne i opće poslove Martinu Zrinščak, dosadašnju općinsku odvjetnicu iz Zlatara...

Hrvatske autoceste zaposlile su na mjesto višeg pravnog suradnika u Sektoru za pravne i opće poslove Martinu Zrinščak, dosadašnju općinsku odvjetnicu iz Zlatara. HAC je za to radno mjesto raspisao natječaj na koji se javilo samo troje pravnika. U upravi HAC-a tvrde da su svi kandidati ispunili uvjete natječaja, ali da se Zrinščak istaknula pred povjerenstvom kao najbolja od njih.

No Zrinščak nije jedina Zagorka u HAC-u. Ona je, naime, bivša kolegica člana uprave HAC-a Marijana Sentea, koji je u tu državnu tvrtku došao također iz Općinskog državnog odvjetništva u Zlataru, također preko javnog natječaja, i to za mjesto direktora pravnih poslova. HAC je zaposlio novog pravnika iako je u procesu restrukturiranja otpuštao pravnike koje je proglasio tehnološkim viškom i isplatio im otpremnine. Novo zapošljavanje pak pravdaju većim opsegom posla i potrebom za pravnikom koji ima položen pravosudni ispit.

Komentara 11

DU
Deleted user
09:24 08.02.2014.

zaposljavanje na halloooooo

FI
fiona13
10:37 08.02.2014.

Iako su podijelili otkaze prije nekih 9 mj.uz obrazloženje da su višak i da se novom rekonstrukcijom i sistematizacijom rada ukidaju njihova radna mjesta i podijelili otpremnine,opet isto se događa kao i za vrijeme HDZ-a zapošljavaju se opet neki ljudi i to naravno u upravi,opet se gomilaju radna mjesta s dobrim koeficijentima i dobrim plaćama,kao da ih nema već previše u Širolinoj,a pogotovo sad kad su se spojili HAC i ARZ gdje se izmišljaju radna mjesta kako bi se sačuvala radna mjesta onih direktorskih fotelja,administrativnih,činovničkih,a onda će opet trebat otpustiti višak radnika,ali to su uglavnom oni koji rade,kad se otpušta onda se i ide od onih najnižih,običnih radnika,jer bitno je da se dođe do brojke koja bi po novom ustroju trebala biti,a ne po stvarnim potrebama i onda kad se dogodi da čovjek ode na godišnji,na koji ima pravo i kad se dogodi da čovjek ode na bolovanje,e onda su svi u problemu,a tko će raditi? Unazad 23 g.ne sjećam se da se i jedna firma u Hrvatskoj rekonstruirala ili privatizirala na pošten način,da bi zaista netko napravio sve najbolje za firmu da bi poslovala još bolje i za radnike da zadrže svoja radna mjesta.Uvijek su ostajala ona direktorska i činovnička,a radnička bi prva nestajala.Uvijek sve naprave da prvo unište firmu koja je radila više nego dobro,da bi je prikazali kao gubitaša,a onda mudruju dovodeći neke nove ljude tobože za spas,a u stvari da ih dokrajči,a to bi mogli nazvati rekonstrukcija ili privatizacija na hrvatski način,što u prevodu znači piši kući propalo!

DO
doktorica
10:37 08.02.2014.

što je manje zapošljavanja to se više glođu oko fotelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije