Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVNA PRIČA

U Mošćenicama živi jedan poseban par: 'Ljubav nema granica. Kad sam je vidio, znao sam da će biti moja'

Primorsko mjesto Mošćenice
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
11.04.2024.
u 10:25

"Uvečer sam ju vidio na plesu, i kad sam ju vidio - siguran sam bio da će biti moja. Ljubav nema granica. I evo, dočekali smo penziju. Sad smo u penziji. Imamo 70 godina i čujte - ljubav je isto velika", kazao je Dušan Rubinić, koji godinama uživa s Kornelijom Rubinić, koja se iz Njemačke preselila u Hrvatsku zbog ljubavi.

U srednjovjekovnim Mošćenicana, među 70-ak mještana, živi jedan poseban par - koji već pola stoljeća potvrđuje da ljubav ne poznaje granice. On je domaći, a ona je Njemica, koja ovdje davno došla na godišnji odmor i ostala.

Na 173 metra visokom brijegu na padinama Učke smjestile su se Mošćenice. Utvrđeni srednjovjekovni gradić s kojeg se pruža jedinstveni pogled na Kvarner i otoke Krk i Cres. Do njih vodi cesta, ali i stepenice koje ih spajaju s poznatom plažom u Mošćeničkoj Dragi. U Mošćenicama su i mnogobrojni kulturno urbanistički spomenici, pa je utvrđena stara jezgra uvrštena u registar hrvatske kulturne baštine. No, život svakog vitalnog gradića čine ljudi, a upravo ovdje živi jedan poseban par.

- Ja sam Njemica i došla sam ovamo prije puno, puno godina na godišnji odmor u Mošćeničku Dragu, rekla je Kornelia Rubinić za HRT. - Uvečer sam ju vidio na plesu, i kad sam ju vidio - siguran sam bio da će biti moja. Ljubav nema granica. I evo, dočekali smo penziju. Sad smo u penziji. Imamo 70 godina i čujte - ljubav je isto velika, dodaje Dušan Rubinić

Zajedno sa suprugom i u životu i u poslu. - Počeli smo se baviti turizmom i 30 godina smo bili koncesionari Etnografske zbirke i muzeja u Mošćenicama. I mi smo vam europski poznati par. Mene zovu Burgenmeister; gradonačelnik. Grupe u Austriji, Njemačkoj - oni samo traže Burgenmeistera, kaže Dušan. I njihova kći ovdje odgaja - svoju djecu. - Predivno je za djecu, ima puno benefita živjeti ovdje. Blizu je more, plaže, škola, kaže Silvija Popović

VEZANI ČLANCI:

FOTO Severina pozirala u zagrljaju poznatog Hrvata, s prijateljicom je kod njega provela nekoliko dana

Primorsko mjesto Mošćenice
1/27

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije