požar na trešnjevci

U napuštenoj kući koju je zahvatila vatra našli mrtvo tijelo

Izgorila kuća na Trešnjevci (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
07.07.2013.
u 08:08

Prema riječima susjeda, u kući su se stalno okupljali beskućnici i alkoholičari koji su tamo noćili, a požar, prema njihovim riječima, ne čudi jer je "svako malo tamo nešto buknulo".

Tragedija se dogodila u širem središtu Zagreba. Iz još neutvrđenog razloga vatra je zahvatila napuštenu kuću na Novoj cesti na Trešnjevci, smještenu odmah preko puta stražnje strane tamošnje tržnice i nekoliko metara udaljenu od benzinske postaje.

Požar je prva uočila susjedna stanarka, u nedjelju oko tri sata, i odmah pozvala vatrogasce. Tijekom gašenja požara otkrili su da se u kući nalazi mrtvo tijelo.

Je li riječ o muškarcu ili ženi, policija nije željela otkriti jer je istraga u tijeku. Tijelo je prebačeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će pokušati saznati od čega je nesretna osoba preminula, odnosno je li poginula u požaru ili je možda nešto drugo prouzročilo smrt prije izbijanja vatre, poput bolesti ili ranjavanja.

Susjedni stanari govore da se u napuštenoj razrušenoj jednokatnici na Trešnjevci već dugo skupljaju beskućnici i lokalni alkoholičari koji ondje često znaju prespavati.

– Prava je vlasnica kuće Hrvatica koja već dugo živi u Americi. Poznato mi je da Grad Zagreb godinama želi otkupiti kuću kako bi se ondje sagradio neboder, no ta žena uporno odbija prodati objekt – rekao je jedan od susjednih stanara.

Ovo, kaže, nije prvi put da je u toj oronuloj kući izbio požar. Lani su, tvrdi, vatrogasci dolazili čak nekoliko puta.

>>Eksplozija i požar izbrisali centar grada, jedna osoba poginula

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije