ZLOČIN IZ MRŽNJE

U noćnom klubu mu slomio vilicu jer mu je smetalo što je – homoseksualac

Zagreb: Povorka ponosa LGBTIQ osoba  Zagreb Pride 2012.
Boris Scitar/Vecernji list
26.09.2024.
u 08:05

U razgovoru s Nizozemcem policajci su doznali da ga je u noćnom klubu napao tada nepoznati mladić i da je razlog bila napadačeva netrpeljivost prema homoseksualcima. Utvrđeno je da je napadač 33-godišnjaka udario jedan put u predjelu glave, pri čemu mu je slomio viličnu kost

Za nanošenje teške ozljede 33-godišnjaku, pri čemu je bio motiviran mržnjom prema homoseksualnim osobama, osumnjičen je 24-godišnjak, koji je zbog toga ispitan na ODO Dubrovnik. Sve je počelo u noći na 21. rujna u noćnim satima, a nakon što je policija dobila dojavu iz dubrovačke bolnice. Javili su im da su zaprimili 33-godišnjeg državljanina Nizozemske koji je bio teško ozlijeđen.

U razgovoru s Nizozemcem policajci su doznali da ga je u noćnom klubu napao tada nepoznati mladić i da je razlog bila napadačeva netrpeljivost prema homoseksualcima. Utvrđeno je da je napadač 33-godišnjaka udario jedan put u predjelu glave, pri čemu mu je slomio viličnu kost.

Nakon toga je napadač pobjegao, no uskoro je utvrđeno da je riječ o 24-godišnjaku, pa nije dugo trebalo da ga se identificira i privede. Kazneno je prijavljen da je 33-godišnjaku tešku ozljedu nanio motiviran mržnjom, a na koncu je doveden i pred suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo je najveće umjetno jezero u Hrvatskoj: Upravo je ispražnjeno, pogledajte što se skriva ispod površine

Zagreb: Povorka ponosa LGBTIQ osoba  Zagreb Pride 2012.
1/28

Komentara 5

GO
goran2hr
10:03 26.09.2024.

Nedostaju neki detalji. Je li ga udario samo onako "iz mržnje" ili mu je Nizozemac prišao, pokušao nešto, bio nasrtljiv?

VA
VanjaPlank
13:15 26.09.2024.

Ljudima je dosta nasilnog medijskog maltretiranja tim sadržajem. Onda puknu kad se susretnu sa time

ŠU
Šugaman
10:08 26.09.2024.

Što se tiče LGBTXYZ+-..... pokreta, ideologije i aktivizma i nametanja silom svima oko sebe i meni idu na živce. Ali, nemam ništa protiv pojedinaca i ne tiče me se tko je koje orjentacije, tko kako i s kime živi svoj život, to je pravo svakog pojedinca da odluču o svom životu i ne tiče se nikoga drugoga. A nasilje, bilo kakvog oblika i iz bilo kojeg razloga ne da ne podržavam već oštro osuđujem. To nije ni razlog, ni način. Živi svoj život i pusti mene da živom svoj. Malo više tolerancije s obje strane ne bi škodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije