'MISLILA SAM POSJETITI HRVATSKU, ALI...'

U Splitu napali gej mladiće, sve je snimljeno: 'Bacali su cigarete i šljunak na nas, prijatelju su nabili glavu u stablo'

Split: Kupači na plaži Bačvice
Zvonimir Barisin/PIXSELL
19.07.2024.
u 13:21

Ricky je zamolio djecu da prestanu, no oni su počeli vrijeđati ih zbog njihove seksualne orijentacije. Ono što ga je najviše šokiralo bio je odrasli par koji se pridružio napadima, vrijeđajući ih i bacajući šljunak te cigarete na njih.

Grupa mladih britanskih turista odlučila je provesti odmor u Splitu i otišla se kupati na popularnu plažu Bačvice, gdje ih je dočekalo neugodno iznenađenje. Ricky Liu, kojega na TikToku prati 250.000 ljudi, a na Instagramu 90.000, prepričao je svoje iskustvo. Ricky je na plažu došao sa svojim dečkom i grupom prijatelja, od kojih su neki bili gay.

Dok su se kupali i grlili, djeca su, kako se može vidjeti u videu koji je sam objavio na TikToku i Instagramu, počela bacati pijesak i šljunak na njih. Isprva su mislili da je to slučajno, ali su ubrzo shvatili da ih namjerno gađaju. Ricky je zamolio djecu da prestanu, no oni su počeli vrijeđati ih zbog njihove seksualne orijentacije. "Počeli su se kreveljiti, vikati da smo gay, ovo, ono. Ali na kraju su otišli. Nastavili smo snimati fotografije, a onda opet napad mokrim pijeskom", prepričava.

Njegov dečko je tada, kazuje britanski influencer, predložio da odu jer su se osjećali neugodno, no djeca su ih počela pratiti. Ricky ih je cijelo vrijeme incident snimao. Ono što ga je najviše šokiralo bio je odrasli par koji se pridružio napadima, vrijeđajući ih i bacajući šljunak te cigarete na njih. "Tada smo odlučili otići s plaže. Onda je došao jedan muškarac, slijedio nas je i udario mog prijatelja Craiga u lice i zabio mu glavu u stablo."

Nakon što je prepričao šokantne scene iz Splita, Ricky je poručio da ako ste gay i planirate posjetiti Hrvatsku, morate biti posebno oprezni. "Nisam ljutit, nego razočaran. Sada se tijekom cijelog svog odmora moram bojati za svoju sigurnost", zaključio je u svojem videu, ispod kojega se nižu stotine komentara podrške i isprika, kako od domaćih tako i od stranih korisnika mreža. 

VEZANI ČLANCI:

Mnogi su izrazili žaljenje zbog onoga što mu se dogodilo i pohvalili ga za hrabrost. "Hrvatska je još uvijek konzervativna zemlja. Sljedeći put putuj dalje na zapad", "Ovo je užasno. Žao mi je što ste morali doživjeti ovu mržnju", "Zgrožena sam onim što se dogodilo! Hrvatska je jedna od zemalja koje sam planirala posjetiti, ali sada drugačije razmišljam. Nadam se da je tvoj prijatelj dobro. Molim te, prijavi ovo policiji. Verbalni napadi su dovoljno loši, ali kada je uključeno fizičko nasilje, moramo povući crtu", pišu zgroženi komentatori ispod videa incidenta u Splitu.

FOTO Barem smo dobili genijalne memeove: Pogledajte najbolje šale o golemom IT kvaru

Split: Kupači na plaži Bačvice
1/40

Komentara 12

HA
Hary3
14:43 19.07.2024.

Ricky i Micky, odite drugi puta u Iran ili Tursku. Tamo vas jedva čekaju.

BU
burza
16:51 19.07.2024.

Kad si na javnoj plazi gdje ima i djece onda se ponasaj primjereno ne provociraj jer ste u manjini jer takvo ponasanje nekoga provocira

HA
Hary3
14:41 19.07.2024.

Dakle, vidi se da u Hrvatskoj ima i normalnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije