štrajk

U Novskoj u štrajku svi prosvjetari

štrajk (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/3
29.11.2012.
u 12:50

Posebno zahvaljujem roditeljima koji su shvatili ozbiljnost našeg prosvjeda i podržali ga na način da danas nisu poslali svoju djecu u školu, izjavila je sindikalna povjerenica Hrvatskog sindikata učitelja Irena Vuković.

NOVSKA – Deseci tisuća zaposlenih u prosvjeti, znanosti i zdravstvu danas su stupili u jednodnevni štrajk upozorenja. Prosvjetari su svoje obećanje već ispunili, pa su tako školske klupe danas ujutro u većini škola bile prazne, pa tako i u Osnovnoj školi Novska te u osnovnim školama u Rajiću i Jasenovcu.

– Posebno zahvaljujem roditeljima koji su shvatili ozbiljnost našeg prosvjeda i podržali ga na način da danas nisu poslali svoju djecu u školu. Škola je inače organizirala prihvat učenika koji danas dođu u školu, no u školi se nije pojavio ni jedan. Svi zaposlenici Osnovne škole Novska odazvali su se štrajku, dakle odaziv je potpun – izjavila je sindikalna povjerenica Hrvatskog sindikata učitelja Irena Vuković.

Štrajkaju i medicinske sestre i tehničari, ali pacijenti ne bi trebali biti zakinuti za zdravstvene usluge. U Domu zdravlja Novska također su štrajkale članice nedavno osnovane podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara.

– Medicinske sestre danas su redovito obavljale svoj posao, noseći sindikalne bedževe, a u prosvjedu su se pridružile i sestre koje nisu članice sindikata – rekla je Vesna Stiplošek, predsjednica podružnice.

>>Gotovo svi profesori danas u štrajku, djeca ostala kod kuće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije